Skoda Karoq – Poze și detalii oficiale cu înlocuitorul lui Yeti

Succesorul lui Yeti se va numi Skoda Karoq. În gama Skoda, acesta va fi poziționat sub Kodiaq. Noua denumire reflectă noua schemă a denumirilor pentru SUV-urile mărcii. Astfel, noile modele vor avea toate denumiri care încep cu litera K și se încheie cu litera Q.

„Când a apărut Yeti, era un produs unic, dar acum intenționăm să dezvoltăm o strategie pentru SUV-uri, pentru a avea mai multe modele a declarat pentru Auto Express Christian Strube, șeful dezvoltării tehnologice la Skoda. „Avem o familie de SUV-uri mai mare așa că am decis să avem o politică a denumirilor; aceasta este o mașină nouă, așa că are un nume nou. Denumirea Karoq continuă obsesia cehilor pentru Alaska și este inspirată din limbajul indigenilor din Alaska. Similar, Kodiaq este numele unui urs din Alaska.

Viitorul Skoda Karoq măsoară 4.382 de mm în lungime, 1.841 de mm în lățime și are o înălțime de 1.605 mm. Ampatamentul ajunge și el la 2.638 de mm (2.630 în cazul versiunii cu tracțiune integrală), iar portbagajul se laudă cu 521 de litri. Prin rabatarea banchetei spate, volumul acestuia crește până la 1.630 de litri.

Skoda va oferi cinci motorizări pe viitorul Karoq. Vorbim despre două benzinare și trei propulsoare diesel. Cilindreea o să varieze de la 1,0 la 2,0 litri, iar puterile vor fi cuprinse între 115 CP și 190 CP. În afara versiunii 2.0 TDI de 190 CP, toate motorizările vor putea fi comandate fie cu o cutie manuală cu șase rapoarte, fie cu una DSG în șapte trepte.

Prezentarea oficială a noului Skoda Karoq va avea loc la Stockholm pe 18 mai.

Skoda Karoq – Prezentare video

Adaugă un comentariu