Studiu Ford: Relaxarea, distragerea atenției, tehnologia și alcoolul pun în pericol tinerii șoferi

Ford a realizat un studiu cu privire la tinerii șoferi. Conform acestuia, șoferii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani își pierd viața pe șosele în timpul verii în proporție mai mare decât în orice altă perioadă a anului.

Studiul a fost realizat pe 6.500 de tineri europeni pentru a înțelege mai bine riscurile asumate de către acești șoferi. Studiul a arătat că 57% au depășit limitele de viteză, 43% au scris în timp ce conduceau, 36% au vorbit la telefon și au trimis mesaje SMS, 16% au condus fără să poarte centura de siguranță, 13% au condus după ce au consumat băuturi alcoolice și până la 11% au vizionat materiale video sau show-uri TV pe dispozitive mobile.

„În timpul verii ne bucurăm de libertatea pe care ne-o oferă șofatul, ceea ce este o parte a experienței de a fi tânăr și la fel a fost și pentru generațiile trecute. Cu toate acestea, prea mulți tineri mor în accidente rutiere cauzate de lipsa de experiență și deciziile neinspirate’, a declarat Jim Graham, manager Ford DSFL.

În plus, studiul a arătat că 57% din tinerii șoferi admit că șofează mai sigur cu părinții sau bunicii în mașină, iar 41% au declarat că își asumă mai multe riscuri cu prietenii în mașină. Pentru a evidenția și mai mult acest lucru, Ford a pregătit și un clip video în cadrul căruia, personajul principal este așa-numitul Blown Up.

Așa cum deja știți, Ford vine în ajutorul tinerilor prin intermediul programului Driving Skills for Life. În România, programul Ford DSFL a demarat în 2014 și până în prezent au fost instruiți peste 4000 de tineri din București, Craiova, Cluj, Iași și Timișoara.

Adaugă un comentariu