Studiu: ce preț și autonomie ar trebui să aibă mașinile electrice

Un studiu efectuat pe opt cele mai mari piețe de mașini electrice din lume relevă cifrele-cheie care ar face electricele atrăgătoare în ochii clienților.

Citește și:

Primul Mini electric de curse din lume este în România. Unde îl vom vedea

Electrica Lucid Air va avea cea mai mare baterie din lume. Ce autonomie oferă

Anvelope speciale produse în România pentru mașinile electrice

Cel mai ieftin „Lambo’ este acest kart electric chinezesc. Cât costă

Universul mașinilor electrice este în continuă expansiune, varietatea ofertelor fiind foarte generoasă. Cu toate acestea, încă sunt câteva aspecte unde mașinile electrice nu conving foarte ușor clienții să facă tranziția de la mașini cu motorizări clasice la cele pe baterii.

Un studiu Castrol bazat pe opiniile utilizatorilor și efectuat pe opt cele mai mari piețe de electrice din lume și-a propus să descopere care sunt aspectele-cheie care influențează decizia de cumpărare, dar și cum anume ar trebui să se modifice acestea pentru ca mașinile electrice să fie cu atât mai atrăgătoare pentru clienți.

Primul aspect este cel al prețului de achiziție; 63% dintre respondenți au spus că prețul electricelor le depășește bugetele. Însă această impresie este alimentată de concepția greșită că o electrică ar avea costuri de întreținere mai mari decât o mașină cu motorizare pe combustie; doi din trei participanți la studiu cred asta. Prețul mediu al unei electrice ar trebui să fie de 36.000 $ pentru ca posesorii să devină interesați de trecerea la sistem de propulsie electric.

Al doilea cel mai important aspect este timpul de încărcare, unde electricele pierd teren în fața mașinilor clasice. Cu toate că 66% dintre participanții la studiu cred că mașinile electrice ar fi viabile atunci când ar rivaliza, ca durată de realimentare, cu mașinile convenționale, calculele studiului relevă faptul că timpul mediu de încărcare pentru electrice ar trebui să fie de 31 de minute în acest moment.

Al treilea aspect important în cazul electricelor este autonomia. Distanța minimă între reîncărcări stabilită de respondenții acestui studiu ar fi de 469 de kilometri, un pic mai mult față de ce oferă industria în acest moment.

Adaugă un comentariu