Următorul Ford Mustang va putea fi configurat și alături de o transmisie manuală

Noua generație Ford Mustang are debutul programat pentru 2023, însă constructorul american ne anunță încă de pe acum că nu are în plan eliminarea cutiei manuale. Informația vine de la o imagine oficială în care este ilustrată existența unei transmisii manuale cu șase rapoarte.

Chiar dacă noul Mustang va utiliza exclusiv propulsoare electrificate, acest lucru nu i-a împiedicat pe ingineri să păstreze transmisia manuală. Legendarul motor V8 de cinci litri, dar și propulsorul EcoBoost de 2,3 litri vor primi versiuni hibride, dar și mild hybrid pe arhitectură de 48 de volți.

Din păcate, aceasta va fi ultima generație a pony car-ului american care va utiliza motoare cu ardere internă, deoarece din 2028, evoluția Mustang va veni exclusiv cu propulsie electrică.

Această informație, cum că noul Mustang reține cutia manuală ne-a adus aminte de magnifica versiune Bullitt pe care am avut-o la test drive în urmă cu doi ani. Evident, și aceasta era dotată cu o transmisie manuală cu șase rapoarte care punea în valoare motorul V8 Coyote cu 460 CP. Mai mult decât atât, modelul testat venea și cu evacuarea sport cu sistem Active Valve Performance care producea un sunet magnific.

Adaugă un comentariu