Vom avea autobuze electrice și în București! Anunțul vine din partea STB

Anunțul Societății de Transport București vine în urma lansării unei licitații prin intermediul platformei SEAP, ce are ca subiect achiziția a 70 de autobuze electrice prin leasing operațional. STB caută să își lărgească parcul de vehicule cu autobuze compacte (opt metri lungime), prietenoase cu mediul, dar și cu mediul urban.

Contractul are o valoare totală de peste 50 de milioane de euro și are o perioadă de valabilitate de nouă ani, dintre care primul an reprezintă perioada de livrare a autobuzelor, iar următorii opt reprezintă durata efectivă a leasingului operațional.

STB va evalua ofertele din punct de vedere al componentei financiare (40%), al autonomiei (care se dorește a fi de minimum 200 de kilometri) (20%), al capacitații de transport (autobuzele trebuie să transporte 24 de persoane, unde este inclus și conducătorul auto, existând totodată minimum 10 locuri pe scaune + un loc dedicat pentru persoanele în scaune cu rotile. Restul procentului de 20% a ponderii de achiziție cântărește în favoarea disponibilității de livrare și a punerii în funcțiune, la care se adaugă și rețeaua de stații de încărcare necesară operării.

Pentru a câștiga contractul, firma va trebui să facă dovada livrării unor vehicule operate prin leasing operațional cu o valoarea minimă cumulată de 6.000.000 de euro în ultimii trei ani. De asemenea, se dorește ca pentru aceste vehicule să nu fi fost încheiate mai mult de cinci contracte. Firmele interesate au termen de aplicare până la data de 4 iulie.

Sursa: Digi24

Adaugă un comentariu