Volkswagen Touareg V8 TDI este cu mult mai puțin poluant decât limita impusă de UE

Volkswagen Touareg V8 TDI este impresionant de atent cu mediul înconjurător, arată un studiu independent Emission Analytics, care a testat mașina în condiții reale de trafic.

Citește și:

Criza coronavirus: Grupul Volkswagen nu exclude scenariul concedierilor, dacă nu se vor lua „măsuri drastice’

Așa arată primul Volkswagen Golf de curse din lume. Și e de vânzare!

Trece timpul! Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la debutul lui Volkswagen T1

Volkswagen și Audi: mesaj important prin modificarea logourilor (VIDEO)

Siguranța Volkswagen, premiată de Euro NCAP. Ce model se laudă cu Car2X

În cazul în care ești în căutare de un diesel potent, dar și atent cu emisiile, s-ar putea ca Volkswagen Touareg V8 TDI este ceea ce cauți.

În urma unui test RDE (Real Driving Emissions), în care automobilul este condus în condiții reale de trafic, noul Touareg cu V8 diesel a emis în medie 14 mg/km NOx. Baremul actual impus de Uniunea Europeană este de 80 mg/km NOx. Mașina a fost condusă prin trei zone metropolitane din Saxonia Inferioară, Baden-Wurttemberg și Bavaria, unde a emis de cinci ori mai puțin oxid de azot decât i-ar fi permis prin lege, arată organizația independentă Emission Analytics, care s-a ocupat de studiu.

Nu știm cât anume va purta Volkswagen stigma Dieselgate (probabil că mult timp), însă producătorul german face progrese evidente în direcția reducerii impactului asupra mediului înconjurător, și nu doar la capitolul electric, ci și în cazul motoarelor care folosesc combustibili fosili.

Alte două exemple — care așteaptă cifrele de confirmare ale testelor RDE — sunt Passat și Golf 8 echipate cu motorul 2.0 TDI EA288 Evo. Nemții spun că și această unitate diesel este foarte puțin poluantă și că a obținut valori NOx mai mici decât cele impuse de reglementările actuale UE.

Adaugă un comentariu