Ceaușescu ar fi fost mândru: bani donați din vânzarea unei mașini celebre din flota sa

Tovarășul Nicolae Ceaușescu, fostul dictator al României, a fost un mare împătimit al mașinilor scumpe. Unul dintre autoturismele sale preferate s-a vândut la o licitație. Ceaușescu ar fi fost 'mândru' să afle că banii încasați au fost donați unei organizații caritabile ce ajută orfanii din țara noastră.

Citește și:

Programul Rabla s-a încheiat pentru persoanele fizice

Noua Kia Soul aduce schimbări majore

Craiova-Pitești va fi drum expres: Mai scump și mai îngust decât o autostradă

Noi precizări despre taxa auto

Jeep Gladiator: Fratele pick-up al lui Wrangler se prezintă!

Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Porsche 911 are o nouă generație: Iată ce s-a schimbat!

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

 

Autoturismul, un Mercedes-Benz 350 SL din 1973, a fost scos la licitaţie. Acesta a fost echipat special pentru Ceaușescu, ceea ce înseamnă că încă dispune de staţia de emisie-recepţie pe unde ultrascurte cu care Ceauşescu asculta frecvenţele Securităţii.

În 1997, celebrul Mercedes a fost cumpărat de Conor Hughes, dar din 2007 nu a mai fost condus. Cu toate acestea, mașina se află într-o stare deosebit de bună.

Mașina este complet originală și afișează pe bord doar 17.500 de kilometri. Pentru un plus de autenticitate, fostul proprietar a păstrat anvelopele cu care a fost echipat autoturismul atunci când a ieșit pe poarta fabricii.

Pentru împătimiți, Mercedesul lui Ceaușescu a fost din cea de-a treia generație (R107), care s-a fabricat între 1972 și 1989. Versiunea 350 SL dispunea de un motor V8 cu o capacitate de 3,5 litri, ce producea 200 de cai-putere și un cuplu de 286 Nm. Acesta consuma 18,5 l/100 km și era dotat cu o cutie manuală.

Prețuitul Mercedes-Benz 350 SL a fost vândut cu suma de 49.500 de euro, iar banii au ajuns în cadrul unei fundații de caritate.

Nicolae Ceaușescu ar fi fost 'mândru' să afle că banii obținuți din vânzarea mașinii au ajuns în România și ajută peste 60 de orfani.

    liviuemil says:

    ” Prețuitul “Mercedes-Benz 350 SL …. Parca sinteti din rep. Moldova folosind cuvintul “pretuitul”.. Chiar atit de saraca este limba Romana, sau cunostintele voastre sint …. reduse ?????

    lucian says:

    da,mandru tare,de aceea a lasat orfanii sa se inece in mizerie,la propriu!….flamanzi si chinuiti…..n-ar avea odihna acolo unde este!

Adaugă un comentariu