Salonul Auto de la Shanghai 2021 – primul eveniment auto major derulat în pandemie

Salonul Auto de la Shanghai a devenit primul eveniment auto important derulat în timpul pandemiei. Ultima ediție a acestui eveniment a fost derulată în 2019, iar Salonul Auto de la Shanghai era organizat, prin tradiție, odată la doi ani.

Spre comparație, Salonul Auto de la Geneva, programat să se deruleze, în mod tradițional, la începutul lunii martie, a avut ediția 2020 anulată de Consiliul Federal al Elveției din cauza pandemiei Covid-19, iar expozanții care reușiseră să amenajeze standurile au fost nevoiți să le demoleze. După acel moment, celelalte saloane auto importante ale lumii și-au anulat următoarele ediții în așteptarea rezolvării situației. Așadar, organizarea acestui eveniment în Shanghai este atât o surpriză, cât și un semnal că industria dorește revenirea la normal.

Autoritățile din China au aprobat derularea evenimentului în 12 hale, împărțite pe două etaje ale Centrului Național de Expoziții din Shanghai. Potrivit organizatorilor, cea de-a 19-a ediție a evenimentului va avea aproape 1.000 de expozanți, în care sunt incluși atât producătorii de automobile, utilitare și camioane, cât și furnizorii de componente și tehnologii din industrie.

Spre comparație, ediția din 2019 a Salonului Auto de la Shanghai s-a derulat cu peste 1.100 de expozanți din 20 de țări și regiuni și a acoperit o suprafață de 360.000 de metri pătrați. La momentul respectiv, salonul a fost vizitat de 11.600 de jurnaliști în cele două zile de presă organizate înainte de deschiderea salonului pentru public.

Potrivit organizatorilor, ediția din 2021 a Salonului Auto de la Shanghai acoperă în continuare o suprafață de 360.000 de metri pătrați, iar nouă din cele 12 săli ale complexului expozițional sunt ocupate de autoturisme, în timp ce două sunt dedicate furnizorilor de componente și tehnologie din industrie.

În prezent, portalul dedicat evenimentului nu prezintă informații pentru vizitatorii interesați să participe la ediția din 2021, datele de pe site nefiind actualizate în contextul pandemiei. Programul Salonului Auto de la Shanghai este întins pe mai mult de o săptămână, dar numai patru zile sunt dedicate accesului publicului.

În orice caz, vizitatorii vor trebui să respecte măsurile de protecție sanitară aplicate în China și purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate zonele de expoziție ale salonului.

China este în continuare cea mai importantă piață auto din lume în ceea ce privește volumul vânzărilor de automobile. Cu toate acestea, până și cea mai mare economie a lumii a fost afectată de pandemie, iar chinezii sunt dornici să își revină cât mai rapid pentru a trece peste pierderile suferite în anul 2020.

În ciuda faptului că mai multe mărci auto au anunțat în trecut decizii de a sări peste anumite saloane auto, evenimentul derulat în Shanghai se bucură de prezența mărcilor importante din lumea auto. Evident, nu lipsesc nici producătorii indigeni, cum ar fi Nio, Geely și Brilliance, dar lista este semnificativ mai lungă, după cum vă puteți imagina.

Foto: Shanghai Auto Show Media Room

Adaugă un comentariu