CNRD 2016: Dan Gîrtofan se impune în Raliul Sibiului

Pilotul Dan Gîrtofan a reușit să câștige Raliul Sibiului. Este prima victorie a sa la Sibiu și, totodată, prima victorie Skoda la Sibiu. După cum deja știți, brașoveanul are la dispoziție o Skoda Fabia de specificație R5.

Prima zi a Raliului Sibiului a fost una cu probleme. Chiar pe prima probă specială a raliului, o pată de ulei a dat bătăi de cap organizatorilor, motiv pentru care proba cu numărul doi, coborârea de la Păltiniș a fost anulată. În plus, Simone Tempestini are parte de ceva probleme și este nevoit să abandoneze. Însă tânărul pilot al Napoca Rally Academy (NRA) revine în ziua secundă sub regula Super Rally.

raliul sibiului simone tempestini

A doua zi a Raliului Sibiului a numărat 10 probe speciale, dintre care una chiar în centrul orașului. Dan Gîrtfan a mers constant și a reușit ca până la final să păstreze prima poziție din clasamentul general. Simone Tempestini și-a arătat comportamentul de campion și a luptat până la finalul zilei, recuperând minutele de penalizare. După încheierea celor 12 probe, Simone termină raliul pe locul cu numărul cinci.

Pe poziția secundă a clasamentului general a terminat Edwin Keleti, pilotul BCR Rally Team făcând o figură extrem de frumoasă. Locul trei a fost adjudecat de Florinel Tincescu, juniorul NRA descurcându-se excelent pe probele din Sibiu.

raliul sibiului edwin keleti

La clasa 2 se impune același Gîrtofan, urmat de Simone Tempestini și Zoltan Juhos. Clasa 3 a fost adjudecată de Edwin Keleti, urmat de Florin Tinescu și Rareș Tomiță. Pe primul loc la clasa 5 a terminat Adrina Răspopa, urmat de Adrian Teslovan și Cristian Toader.

raliul sibiului adrian raspopa

La 2 Roți Motrice s-a impus Răspopa, urmat de Mihai Manole și Adrian Teslovan. Cupa Dacia a fost câștigată de echipajul Norbert Maior – Alina Bianca Pop. Pe locul doi al cupei monomarcă a terminat Raul Badiu, iar pe trei, Bogdan Talașman. La Cupa Suzuki s-a impus echipajul Csongor Szabo – Robert Maior.

Adaugă un comentariu