Danube Delta Rally – un raliu extrem de solicitant pentru BCR Leasing Rally Team

Danube Delta Rally s-a dovedit o etapă mai dificilă decât se anticipa, echipajele BCR Leasing Rally Team fiind ocolite de şansă în mai multe rânduri. Chiar dacă au avut un ritm constant bun, suprafaţa noroioasă şi alunecoasă a probelor „le-a dat mult de furcă’; mai întâi o răsucire a lui Adrian Teslovan, apoi o pană dificilă la Fiesta R5 pilotată de Edwin Keleti, un parc de service în care diferenţialul maşinii lui Gergo Szabo a fost schimbat la limită şi o serie de accidentări pe probe au condus în final la abandonul a două echipaje şi la clasarea sub potenţial a celorlalte două.

 

Chiar şi în aceste condiţii, BCR Leasing Rally Team încheie Danube Delta Rally pe cea de a treia treaptă a podiumului la Echipe, ocupând în final locul al doilea în clasamentul cumulat după trei etape. „A fost un raliu extrem de dificil şi de solicitant atât pentru echipajele noastre, cât şi pentru echipa tehnică care a avut mult de lucru la Tulcea. Sperăm că am învăţat tot ceea ce se putea din greşelile pe care le-am făcut aici şi că nu ne vom mai întâlni cu aceste situaţii pe viitor. Mergem mai departe cu  aceeaşi ambiţie şi cu dorinţa de a ne clasa pe prima treaptă a podiumului. Vrem să ne luăm revanşa la Cluj, totul este posibil!’Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

Danube Delta Rally a fost o reală piatră de încercare pentru Edwin Keleti şi Botond Csomortani care, deşi au înregistrat timpi buni pe probe, au încheiat competiţia abia pe locul 12 în clasamentul general şi pe 5 la clasa 2:Plecăm de la Tulcea cu un ochi care râde şi unul care plânge. După succesul de la Arad ne doream mult să confirmăm forma bună şi, eu zic, că am reuşit! Am fost foarte rapizi pe probe şi fără pana de cauciuc de pe PS4 am fi fost în bătălie strânsă la TOP 3! De aici şi ochiul care râde! Cel care plânge e declanşat de pana de cauciuc şi, implicit, ieşirea din orice luptă pentru un loc în faţă… Datorită unor prezoane recalcitrante’ am pierdut 12 minute, echivalentul a două… eternităţi în lumea sportului nostru… În condiţii dificile, cu ploaie si noroi, probele au rămas superbe şi lupta a fost crâncenă. Ritmul a fost foarte ridicat şi orice ezitare te-ar fi aruncat multe locuri în spate!

Suntem foarte fericiţi că ne înţelegem foarte bine cu maşina şi, dupa ce vom reuşi să exploatăm capacităţile de frânare ale acesteia, vom fi şi mai rapizi! Le mulţumim mult partenerilor care ne susţin şi vă aşteptăm la Cluj la sfârşitul lunii iunie pentru un raliu foarte spectaculos!” – a declarat Edwin Keleti.

Chiar dacă au depus toate eforturile pentru a reedita performanţa de anul trecut, când au câştigat această etapă, Gergo Szabo şi Karoly Borbelyau fost urmăriţi de neşansă la Tulcea: Un raliu cu ghinion pentru noi, din păcate. Ne bucură foarte mult ritmul pe care l-am avut pe probe şi că am putut să ne batem de la egal la egal cu cele mai bune echipaje, în condiţiile în care am concurat pe o maşină inferioară modelelor R5 şi S2000. A fost un raliu pe care l-am parcurs „cu sufletul la gură’, am trăit intens fiecare kilometru, cu emoţii din cauza condiţiilor meteo dificile. Aş vrea să felicit echipa de mecanici de la Colina Motorsport care a reuşit să schimbe diferenţialul în doar 14 min. şi 10 sec. într-un service de 15 minute. Atmosfera în cadrul echipei este excepţională, îi simţim pe toţi alături de noi, ceee ce ne dă încredere în momentele dificile şi ne ajută foarte mult să mergem mai departe.

La Cluj vom concura cu o Skoda Fabia S2000 cu care am avut rezultate foarte bune anul trecut la cele două etape la care am participat cu această maşină şi vom miza pe cartea atacului. În săptămâna premergătoare raliului vom face şi o sesiune de teste cu această maşină, ca să ne reobişnuim cu ea.’ – a declarat Gergo Szabo cu optimism.

Sorin Badea şi Florin Dorca au luat startul cu dorinţa de a câştiga, din nou, la clasă, astfel că au abordat curajos probele speciale, în ciuda condiţiilor dificile de concurs. Din păcate, evoluţia lor la Tulcea s-a încheiat cu al doilea abandon din acest sezon, după ce planetara dreapta spate a Mitsubishiului Evo VII s-a rupt în urma unui lovituri pe probe, ceea ce a condus, inevitabil, la ruperea şi celei de a doua planetare de pe partea stângă: Raliul de la Tulcea a fost un eveniment automobilistic major din perspectiva succesului organizării şi a suportului oferit de Autorităţile Locale ale Minicipiului şi Judeţului Tulcea. Din păcate, vremea nefavorabilă a făcut viaţa grea’ atât sportivilor cât şi spectatorilor pe parcursul celor două zile de concurs; cu toate acestea însă s-a mers foarte tare pe probele speciale absolut superbe încă de la începutul raliului şi până la ultimii metri de Probă Specială, ceea ce, în mod evident, relevă nivelul tot mai înalt al Campionatului de Raliuri al României.

 Echipajul nostru a avut o evoluţie marcată de câteva greşeli în prima zi de concurs care ne-au costat aproximativ 55 de secunde pierdute stupid în startul PS2 şi PS5 – ca urmare a opririi motorului, ceea ce ne-a clasat doar pe pozitia a doua la Clasa 11 la sfârşitul primei zile. Pentru a confirma că ceea ce începe prost se termină şi mai prost’, în debutul celei de-a doua zile de concurs, deşi am început într-un ritm excelent, în urma unei ieşiri în decor pe PS6 – Babadag am avariat partea dreapta spate a maşinii de concurs. Cu toate acestea, am menţinut ritmul şi, pe proba specială următoare, PS7 – Eoliene 1, am realizat un timp foarte bun, al şaptelea timp în ierarhia generală a raliului.

_DAN5440

 

Pe penultima probă a raliului, PS9 – Eoliene 2, fiind determinaţi să câştigăm clasa 11 şi un loc în top 10 general al raliului, am pornit din nou într-un ritm foarte bun care, din păcate, a fost brusc întrerupt de o serie de defecţiuni  în sistemul de transmisie a maşinii, probabil ca o consecinţă a ieşirii în décor de pe PS6 – fiind obligaţi la abandon.

 Regretăm mult că echipajul nostru a ratat această oportunitate majoră de a puncta consistent pentru echipa BCR LEASING RALLY TEAM, după o evoluţie pe care o considerăm bună, regretăm de asemenea abandonul coechipierilor nostri G.Szabo / K.Borbely şi nefericita pană de cauciuc care i-a privat pe E.Keleti/B.Csomortani de ocuparea unui loc pe podiumul general al raliului.

 În mod cert, atât noi cât şi echipa COLINA MOTORSPORT vom depune eforturi suplimentare care să ne permită o abordare agresivă şi consistentă la urmatoarea etapă, Transilvania Rally, care va avea loc la Cluj peste 3 săptămâni; mulţumim tuturor partenerilor care ne susţin şi familiilor noastre care ne sunt alături de fiecare dată‘a declarat Sorin Badea.

 

Obiectivul celui de al patrulea echipaj BCR Leasing Rally Team la Danube Delta Rally a fost să îşi păstreze poziţia în clasamentul Cupei Dacia, fără a-şi asuma riscuri inutile. Cu toate acestea, Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre sperau într-o clasare pe podium dar, din păcate, au început etapa mult prea precauţi, pierzând prea mult timp cu acomodarea la condiţiile de concurs:

A fost un weekend plin de adrenalină la Tulcea, ne bucurăm că am reuşit să terminăm şi această etapă. După o greşeala pe PS1 şi o evoluţie mai rezervată pe PS2, am pierdut timp preţios şi am fost nevoiţi să începem să recuperăm aceste secunde dar, din păcate, nu am reusit în totalitate; am terminat la 2.4 secunde de locul 3 în Cupa Dacia. Ne pare rau de colegii nostri – Sorin/Florin, Gergo/Karcsi, Edi/Boti – care au avut niste evoluţii absolut spectaculoase, dar din păcate, au întâmpinat diverse probleme pe parcursul etapei. Ne-am simţit foarte bine la Tulcea, nu putem să nu remarcăm implicarea totală a organizatorului. dar din păcate vremea nu a fost prietenoasă nici cu spectatorii, nici cu noi. Aşteptăm cu nerăbdare etapa de la Cluj unde sperăm să reuşim un rezultat mai bun.’– a declarat Adrian Teslovan, care rămâne lider în Cupa Dacia după trei etape.

BCR Leasing Rally Team este susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Defi, Pigna, Loctite, Biosafe, Hofigal, Kristal Glamclub, Autocar Service, Prodia.

În calendarul Campionatului Naţional de Raliuri urmează Transilvania Rally, care va avea loc în perioada 20-21 mai la Cluj şi se va desfăşura pe asfalt. Transilvania Rally va include 12 probe speciale desfăşurate pe parcursul a 123 km. (461.1 km. incluzând şi etapele de legătură), fiind cotat cu un coeficient de 1.

Adaugă un comentariu