Ford revine la Le Mans 2016 cu noul GT

După o serie de zvonuri care au ținut activă imaginația fanilor, Ford vine și confirmă oficial revenirea în Le Mans. Ovalul Albastru a anuțat că se întoarce în cea mai frumoasă cursă de anduranță, începând cu 2016, iar mașina cu care va concură va avea la bază noul Ford GT.

Pentru început, noul GT își va face încălzairea în FIA World Endurance Championship și TUDOR United SportsCar Championship, iar debutul competițional va avea loc în luna ianuarie a anului viitor.

gord gt (4)

Când GT40 a concurat la Le Mans în anii 1960, Henry Ford II a dorit să demonstreze că Ford putea învinge producătorii legendari de mașini de anduranță. Suntem extrem de mândri că am câștigat această cursă legendară de 4 ori la rând și că același spirit de inovație care a stat la baza primului Ford GT ne motivează și astăzi”, a declarat Bill Ford, Președinte Executiv, Ford Motor Company.

În cele două competiții internaționale, Ford va folosi două echipe și patru mașini care se vor afla sub strica coordonare a lui Felix Sabates.