Lewis Hamilton a câștigat la Monza!

Lewis Hamilton a câștigat cursa de Formula 1 derulată în acest weekend la Monza.

Britanicul a reușit să îi detroneze pe rivalii de la Ferrari în ciuda unui acroșaj cu Sebastian Vettel. Hamilton s-a luptat cu Raikkonnen până aproape de finalul cursei, dar finlandezul a fost dezavantajat de alegerea pneurilor făcută de scuderia din Maranello.

Raikkonen a făcut o cursă fantastică, reușind să depășească un vechi record de-al lui Juan Pablo Montoya în calificări. Vorbim despre cea mai mare viteză medie atinsă până acum în Marele Circ. Practic, circuitul italian de 5.7 kilometri a fost parcurs de finlandez cu o viteză medie de 263.587 km/h, cu puțin peste cei 262.242 km/h ai lui Montoya. Vechiul record era stabilit în 2004 la prima etapă de calificări de la acel mare premiu.

Citește și:

Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

Lada Vision 4×4: Cum arată un SUV de clasă mică de la ruși!

Bugatti Chiron din LEGO: Merge cu 20 km/h

Cea mai scumpă Lada Niva din lume

Drum expres spre Moldova: Noi planuri pe hârtie

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

Cursa de la Monza s-a încheiat cu Hamilton pe primul loc, Raikkonen pe locul doi și Bottas pe cea de-a treia poziție. Vettel a reușit un loc patru după ce s-a răsucit în urma impactului cu Hamilton, iar în spatele său s-au clasat Verstappen, Grosjean, Ocon, Perez, Sainz și Stroll.

Hamilton rămâne liderul clasamentului cu 256 de puncte în urma etapei din Italia, urmat de Vettel cu 226 de puncte și de Raikkonen cu 164 de puncte.

Adaugă un comentariu