Lewis Hamilton si-a adjudecat Marele Premiu al Rusiei, Lucien Hora se impune in CNVC, iar Edwin Keleti castiga Sibiu Rally Challenge

Weekend-ul care tocmai s-a incheiat a fost unul plin pentru fanii motorsportului.

De vineri pana duminica, am avut parte de Sibiu Rally Challenge, o competitie noua in Romania care si-a propus sa faca spectacol pe asfaltul din Paltinis si pe cel de pe Transfagarasan, iar duminica ne-am delectat cu ultima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta si cu Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei.

 

Sibiu Rally Challenge

Incepem cu Sibiu Rally Challenge, o competitie dedicata iubitorilor sporturilor cu motor. Vineri seara, pe speciala Paltinis, Edwin Keleti s-a impus in fata austriacului Manfred Stohl, in timp ce pe trei a sosit Vlad Comsa.

IMG_2024

 

Sambata, 11 octombrie, pilotii, dar si fanii au urcat la Balea Lac, pe Transfagarasan, pentru a da piept cu cea mai interesanta proba de pana acum. 7 km pe urcare si inca 7 km pe coborare, asa au aratat cele doua probe desfasurate intre Balea Cascada si Balea Lac.

Pilotii au dat tot ce au avut mai bun, au facut spectacol, publicul a sosit in numar mare, iar vremea buna a completat acest tablou impresionant pentru orice iubitor de motorsport. La final, castigator a fost echipajul format din Edwin Keleti si Florin Dorca, urmat de Manfred Stohl/Tina Monego. Pe trei a sosit echipajul format din Alex Filip/Bogdan Iancu.

1897754_561827330584262_8927180195211797574_n

Valentin Porcisteanu, campion national in 2011, a fost si el prezent la Sibiu Rally Challenge pentru a face spectacol. Si chiar asa a fost. Daca pe speciala de noapte de pe Paltinis, fiecare ac de par impanzit de fani a fost salutat cu cate o intoarcere spectaculoasa, pe Transfagarasan, Porcisteanu a reusit sa puna zambete pe fetele tututor fanilor.

Un alt motiv pentru care Sibiu Rally Challenge a impresionat a fost incercarea lui Titi Aur de a parcurge proba de pe Transfagarasan, in urcare, pe doua roti, la volanul unui BMW.

10407812_561827413917587_3948240037388828067_n

Trofeul Rasnov – CNVC

Asa cum aminteam la inceput, weekend-ul acesta am avut parte si de ultima etapa din Campionatul National de Viteaza in Coasta, eveniment care s-a desfasurat la Rasnov. Aici, Lucien Hora s-a impus in fata lui Ovidiu Zaberca si a lui Lucian Radut.

trofeul rasnov

Formula 1 – Marele Premiu al Rusiei

Ultimul eveniment care ne-a starnit atentia weekend-ul acesta a fost Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Lewis Hamilton reuseste sa se impuna in editia inaugurala si sa puna si mai multe puncte in fata coechipierului Nico Rosberg. Etapa din Rusia a inceput spectaculos, pilotul german de la Mercedes fiind nevoit sa efectueze singura oprire la boxe inca din primul tur.

In acest context, Hamilton a controlat jocul pana la final. Podiumul a fost completat de Rosberg si de Valtteri Bottas, pilotul Williams.

L-Hamilton-Sochi-Sunday1

Sursa foto : AutoRally

Adaugă un comentariu