Nico Rosberg se impune in Marele Premiu al Braziliei

Germanul Nico Rosberg a reusit sa castige Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei. Evenimentul s-a desfasurat pe circuitul de la Interlagos.

Plecat din pole-position, Nico Robserg avea o singura misiune: victoria. Daca pana la prima intrare la boxe, lucrurile au stat bine pentru neamt, inainte de cel de-al doilea schimb de pneuri, Lewis Hamilton a reusit sa puna presiune si era foarte aproape sa preia conducerea cursei. Din pacate, uzura pneurilor si-a spus cuvantul, iar in turul imediat urmator dupa ce Rosberg a schimbat, Hamilton iese in decor si pierde mai bine de 5 secunde.

 

Citeste si: Lewis Hamilton se impune in Marele Premiu al Statelor Unite

Dar britanicul nu a cedat si pana la final a reusit sa recupereze timpul pierdut. Diferenta dintre cei doi coechipieri s-a mentinut la mai putin de o secunda dupa cel de-al treilea schimb de pneuri, insa Rosberg a rezistat atacurilor si si-a adjudecat prima pozitiei. Astfel, diferenta de puncte dintre cei doi a scazut la 17 in favoare britanicului, ultima cursa de la Abu Dahbi urmand sa fie decisiva in stabilirea campionului din acest sezon.

podium interlagos 2014

 

Citeste si: Marcus Ericsson la Sauber, Alonso tot mai aproape de McLaren

Pe pozitia a treia a podiumului de etapa a sosit Felipe Massa, brazilianul reusind o cursa buna in fata fanilor. Cursa din acest an de la Interlagos a avut doar 2 abandori, ambele din motive tehnice. Vorbim despre Daniel Ricciardo care in turul 41 s-a retras din cauza unor probleme la suspensii, iar Grosjean s-a vazut nevoit sa termine prematur in turul 66.

Sursa foto | Pirelli

Adaugă un comentariu