O etapa memorabila pentru BCR Leasign Team: victorie la general si locul 1 la echipe

Raliul Aradului, CNRD 2014 – Prima etapă de macadam din acest sezon, Raliul Aradului, a adus şi prima victorie pentru BCR Leasing Rally Team în lupta pe echipe şi în clasamentul general FIA. Cu punctele acumulate la Arad, BCR Leasing Rally Team urcă astfel pe prima poziţie în clasamentul cumulat la Echipe, după primele două etape.

 

Cea mai frumoasă performanţă a venit din partea veteranilor echipei, Edwin  Keleti şi Botond Csomortani, care au câştigat în premieră Raliul Aradului, la prima lor participare pe macadam la volanul noului Ford Fiesta R5. Al doilea echipaj BCR Leasing Rally Team, Gergo Szabo şi Karoly Borbely, a urcat şi el pe podiumul clasamentului general FIA al etapei de la Arad, ocupând poziţia a treia, iar Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre au obţinut victoria în Cupa Dacia. Din păcate, reprezentanţii BCR Leasing Rally Team la clasa 11, Sorin Badea şi Florin Dorca, s-au confruntat cu probleme tehnice la motor şi au fost nevoiţi să abandoneze.  „Vreau să felicit întreaga echipă pentru rezultatele de la Arad şi, în mod deosebit, pe Edi şi Boti pentru victorie. A fost o cursă frumoasă, cu multe răsturnări de situaţie, dar puterea de concentrare în momentele cheie, alegerea optimă a anvelopelor, precum şi şansa de a fi la locul potrivit la timpul potrivit ne-au oferit momente speciale la Arad.'Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 

Podium general_Arad 2014

Cel mai frumos moment: victoria obţinută de Edwin Keleti şi Botond Csomortani: A trecut mult de când mi-am dorit această victorie. Au fost mulţi ani de vise, de muncă, de paşi mici prin care mă apropiam de ea dar nu eram sigur că voi…ajunge! Am reuşit! Însă nu “doar” eu, ci…”NOI”! Iar acest “NOI” este extins şi voi încerca să nu uit pe nimeni, însă dacă nu voi reuşi vă voi ruga să mă iertaţi.

“NOI” înseamnă în primul rand Mihai “Iţă” Mureşan – mentorul meu, Mihai “Miţă” Avram-copilotul său, regretatul campion Laureţiu Moldovan, copiloţii mei de până acum – Dan Buzilă, Jozsi Ferenti, Petre Jucan, Lorincz Borbely, Tudor Mîrza, Toni Avram, Victor Ponta şi Botond Csomortani, înseamnă George Grigorescu şi echipa Mach 1 condusă de Iulică Niţă, Alexandru Piţigoi şi echipa tehnică condusă de George Şerban, înseamnă toţi adversarii mei care m-au împins întotdeauna să merg mai tare, în frunte cu “stranierii” Tempesta, Miettinen, Szabo şi/sau Delecour fără să-i uităm pe Cosma, Ungur, Marişca şi Filip, înseamnă Vittorio Caneva care mi-a strigat de multe ori “stai estero, guarda fuori, sterza pocco!”, înseamnă familia şi prietenii mei care m-au susţinut necondiţionat şi, în fine, dar evident NU ultimii, înseamnă partenerii şi sponsorii fără de care NIMIC nu ar fi fost posibil! Aşadar, mulţumiri BCR Leasing, Colina Motorsport, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Pirelli şi Omniasig.' – a declarat Edwin Keleti.

 

Odată cu victoria obţinută la Arad, Edwin Keleti şi Botond Csomortani trec în fruntea clasamentului general FIA al Campionatului Naţional de Raliuri după două etape.  Pilotez pentru prima dată în carieră o maşina care poate bate raliuri la general şi voi încerca să scot tot ce e mai bun din ea! Începutul este destul de promiţător, însă se poate mult mai mult. Pentru asta voi avea nevoie de mulţi kilometri. De teste sau de curse. Până una-alta este o plăcere şi o bucurie maximă şi vreau să o savurez o perioadă. Apoi voi continua să visez la următorul obiectiv.

Doresc să-i felicit pe colegii mei de echipă, Gergo, Karoly, Adi şi Cseh, pentru rezultate şi pentru contribuţia adusă în clasamentul echipelor. Voi încheia prin a-l felicita pe (mult) mai tânărul meu prieten, Simone “Simo” Tempestini, care demonstrează că este extem de rapid şi că are tot viitorul în faţă!” – a adăugat Edwin Keleti.

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Arad 2014

 

Gergo Szabo şi Karoly Borbely au început Raliul Aradului în forţă, cu un loc secund în prima probă specială şi câştigând-o pe cea de a doua. În clasamentul timpilor la final de raliu, echipajul BCR Leasing Rally Team se afla pe locul patru, însă după penalizarea cu zece secunde a lui Dan Gîrtofan, echipajul BCRL RT a urcat pe cea de a treia treaptă a podiumului: Un raliu foarte bun pentru noi, cu un ritm excelent în ambele zile. Sincronizarea echipajului a funcţionat perfect, iar maşina a fost setată foarte bine. Mulţumiri speciale echipei de mecanici care a făcut minuni joi noaptea, schimbând caseta de diecţie adusă de la Alba Iulia la 6 dimineaţa. Ne bucurăm foarte mult că în cadrul echipei BCR Leasing Rally Team există o atmosferă perfectă pentru a face performanţă! Ne pregătim pentru Delta Rally!' – a declarat Gergo Szabo după această etapă.
O altă reuşită a BCR Leasing Rally Team la Arad a fost cea repurtată de reprezentanţii echipei în Cupa Dacia – Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre – care auobţinut victoria la această categorie.Suntem foarte bucuroşi că am încheiat cu bine etapa de la Arad, cu atât mai mult cu cât am reușit să terminăm pe locul I la Cupa Dacia şi pe locul III la clasa 9. Dorim să îi felicităm pe colegii noștri pentru rezultatele excepţionale şi pentru susţinere, ne pare rău că Sorin nu a reuşit să termine raliul din cauza unei probleme tehnice. Şi nu în ultimul rând, dorim sa le mulțumim partenerilor noștri: Pigna, Autocar, Defi, Hofigal, Djili Soy, NHS, Kristal Glam Club, Sport Total FM şi echipei tehnice Colina Motorsport.' – a declarat Adrian Teslovan, lider în Cupa Dacia după primele două etape.
O problemă tehnică la motorul Mitsubishi-ului Evo 7 i-a privat pe Sorin Badea şi Florin Dorca să continue evoluţia excelentă avută la Braşov, în prima etapă din acest sezon. Din păcate, după prima specială de la Arad, motorul maşinii s-a oprit pe neaşteptate, iar cei doi nu au reuşit să mai continue cursa. Victoria în clasă, obţinută la Braşov, îi păstrează însă în fruntea clasamentului cumulat al clasei 11.

 

Raliul Aradului Atrium Mall 2014 a fost foarte scurt pentru mine şi partenerul meu, practic fiind obligaţi să declarăm abandon după chiar prima probă specială a zilei de vineri, din motive tehnice – respectiv probleme în sistemul de gestiune electronică a maşinii de concurs.

Fără îndoială, sentimentul acut de frustrare a fost iminent şi justificat pentru noi şi pentru echipa tehnică Colina Motorsport, iar regretul că nu am putut reedita împreună succesul de la Braşov a fost  mult îndulcit de evolutia absolut fantastică a colegilor mei de echipă Edwin Keleti / Botond Csomortani care au câştigat raliul, dar şi de evoluţia celorlalte două echipaje BCRL RT – G.Szabo/K.Borbely, care au ocupat a treia treapta a podiumului, respectiv A.Teslovan/C. V. Imre, care şi-au adjudecat locul I la Cupa Dacia – toate aceste succese permiţând echipei BCR Leasing Rally Team să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiţia dedicată echipelor înscrise în CNRD 2014.

Începând de astăzi pregătim cu atenţie şi scrupulozitate următorul raliu, Danube Delta Rally care va avea loc la Tulcea, ocazie cu care sperăm şi ne dorim foarte mult să fim competitivi din toate punctele de vedere' a concluzionat Sorin Badea.

Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing a declarat după competiţia de la Arad: „Ne bucurăm pentru fiecare succes al piloţilor nostri, aşa cum ne bucurăm pentru fiecare proiect reuşit al clienţilor nostri, cu satisfacţia de a fi contribuit şi noi la efortul lor de a-şi atinge obiectivele. Cunoaştem volumul de muncă, pasiune şi dedicaţie din spatele oricărei reuşite, atât în sport cât şi în afaceri, şi suntem pregătiţi în continuare să susţinem proiecte viabile în business şi în comunitate'.

BCR Leasing Rally Team este susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Defi, Pigna, Loctite, Biosafe, Kristal Glamclub, Autocar Service.

 

În calendarul Campionatului Naţional de Raliuri urmează Raliul Deltei, care va avea loc în perioada 29-31 mai 2014, pe macadam. Raliul Deltei va include 10 probe speciale extrem de frumoase, desfăşurate pe parcursul a 98.84 km. (401.3 km. incluzând şi etapele de legătură) şi va fi cotat cu un coeficient de 1.

Adaugă un comentariu