O noua provocare pentru Peugeot: Dakar revine in 2015

Extraordinara aventura din 2013, incununata de recordul la cursa de urcare de la Pikes Peak Hill Climb, a determinat Peugeot Sport, Red Bull si Total sa-si reuneasca din nou fortele pentru inca o provocare la fel de palpitanta: Dakar. Pentru a parcurge cei 10.000 km din cea mai lunga si dificila cursa la care constructorul francez a participat pentru ultima data acum 25 de ani, echipa i-a selectat pe Carlos Sainz si Cyril Despres.

Peugeot Sport si-a pastrat intact interesul pentru competitiile motorsport, drept dovada recordul memorabil de 8m 13.878s, din iunie, anul trecut, la cursa de urcare de la Pikes Peak. Dupa ce si-a afirmat intreaga expertiza in cadrul celei mai solicitante curse de urcare, echipa s-ar fi putut multumi cu incursiunea de anul trecut, insa pasiunea pentru curse nu poate fi infranata de urmatoarea provocare: Dakar.

Continuand aventura intensa de anul trecut din muntii Colorado- USA, Peugeot Sport, Red Bull si Total au decis sa-si concentreze atentia pe traseele lungi din America de Sud, background-ul celei mai dificile curse din motorsport. Inevitabil, decizia aminteste de o perioada cu adevarat memorabila din istoria echipei franceze, care a marcat legendara competitie Dakar prin victoria repurtata patru ani la rand, din 1987 pana in 1990, prima data cu 205 T16 Grand Raid, apoi cu emblematicul 405 T16 Grand Raid.

Între timp, Dakar a renuntat la dunele din nord-vestul Africii in favoarea traseelor din America Latina, deosebit de dificile pentru competitori. La aproape un sfert de secol de la ultima sa participare, Echipa Peugeot Total se va angrena intr-o noua provocare cu 2008 DKR.

Adaugă un comentariu