Cum arată Ford România la 10 ani de la sosirea americanilor în țara noastră

Ford aniversează astăzi 10 ani de existentă la Craiova. Mai exact, astăzi se împlinesc nu mai putin de 10 ani de la momentul oficial în care Ford Motor Company a preluat pachetul majoritar de acțiuni deținut de Guvernul României în cadrul Automobile Craiova.

Ce mașină avea ANDREI GHEORGHE! Sute de cai putere!

La 21 martie 2008, grupul Ford Motor Company a semnat contractul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova și a demarat o investitie inițială de peste 675 de milioane de euro prin care această unitate de producție urma să se transforme într-o fabrică de înaltă ținută tehnologică la nivel european. Zece ani mai târziu, investiția Ford în cadrul uzinei craioveane a depășit 1.2 miliarde de euro.

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD!

Asta este LEGEA CARE VA DUCE LA DISPARIȚIA SAMSARILOR!

Producția de vehicule a demarat în septembrie 2009, cu utilitara ușoară Transit Connect. În 2012, Ford a dat startul producției motorului 1.0 EcoBoost la Craiova, dar și a modelului Ford B-MAX. Acesta s-a produs până în septembrie anul trecut. În octombrie 2017, uzina de la Craiova a devenit unitatea de producție pentru noul Ford EcoSport, livrat exclusiv din România către întreaga piață europeană.

Pentru acomodarea cerințelor producției și a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat in 2017 la Craiova încă 1800 de persoane, ajungând astfel la 4492 de angajați.

Adaugă un comentariu