Aproximativ 65% dintre clienții companiilor de închirieri auto locale sunt români stabiliţi în străinătate

Pe durata verii, aproximativ 65% dintre clienții companiilor de închirieri auto sunt români care trăiesc si muncesc în afara țării și se reîntorc pentru a-și petrece concediul de vară în România.

Conform unor date statistice românii închiriază mașini pentru o durată medie cuprinsă între 7 si 14 zile, iar în topul preferințelor se află mărcile Dacia, Renault și Volkswagen, în special datorită raportului convenabil între calitate și preț.

Prețul mediu de închiriere al unui autovehicul pentru o perioadă medie pornește de la 15 euro pe zi. Dacă pleacă în concediu pentru 10 zile, o familie cu 5 membri va plăti în total pentru închirierea unei mașini aproximativ 150 de euro, adică echivalentul a 30 de euro pentru fiecare persoană. Astfel, chiar daca adăugăm și suma alocată biletelor de avion, costul total al deplasării din vestul Europei este mult mai mic față de călătoria cu autoturismul personal până la destinația finală, România.

Românii din diaspora preferă să închirieze un autoturism pe durata concediilor pentru că timpul alocat călătoriei este mult mai mic, reducând astfel și oboseala călătorilor.

Sursa:  B Smart – Rent a Car

Adaugă un comentariu