A noua victorie din sezonul 2018 pentru Hamilton

Cursa de Formula 1 de la Suzuka a adus cea de-a noua victorie a sezonului pentru Hamilton.

Lewis Hamilton a plecat din pole position și a fost ajutat de Valtteri Bottas pentru a menține prima poziție în cursă. Sigur, asta nu înseamnă că nu am avut o cursă fără incidente, dar acestea au afectat mai degrabă rivalii lui Hamilton, cum ar fi Sebastian Vettel.

Citește și:

Taxa pe autostradă nu va fi impusă prea curând

Dacia Duster are un nou motor pe benzină

Fenomene paranormale pe A1, cu o zi înainte de referendum

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

Noi licitații ANAF: BMW Seria 3 și VW Golf la preț de smartphone

 

Singurul competitor din sezonul 2018 al lui Lewis Hamilton care încă mai are șanse matematice la titlu a plecat de pe cea de-a opta poziție a cursei și a reușit să depășească patru alți piloți dintr-un foc. Însă, cursa lui Vettel urma să fie mult mai grea, după ce a fost implicat într-un acroșaj cu Max Verstappen.

Același pilot a fist implicat în două incidente de cursă în Japonia, primul având loc în cel de-al doilea tur, în timp ce al doilea s-a derulat doar două tururi mai târziu. În urma incidentului cu numărul doi pentru Verstappen, Vettel s-a trezit pe poziția numărul 18 și a început apoi să alerge pentru a obține o clasare cât mai bună.

Chiar și cu două incidente, Verstappen a reușit să termine cursa pe locul trei, urmat de coechipierul său, Ricciardo. Raikkonen a terminat cursa de la Suzuka pe locul cinci, urmat de Vettel. Perez, Grosjean, Ocon și Sainz au ocupat ultimele locuri din Top 10. Au abandonat LeClerc, Hulkenberg și Magnussen.

În urma acestei curse, Hamilton are 331 de puncte în clasamentul piloților, urmat de Vettel cu 264 și Bottas cu 207. Valtteri nu are șanse la titlu, cum nu mai are nici Raikkonen, cu 196 de puncte. Finlandezul a avut un parcurs promițător în ultimul său sezon la Ferrari, deși nu a mai câștigat o cursă de multă vreme.

Foto: Mercedes-Benz

Adaugă un comentariu