Se măresc amenzile! Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a porni la drum

Printr-un nou proiect de Ordonanță, Guvernul intenționează să mărească amenzile acordate pentru această abatere de la Codul Rutier. Proiectul a apărut pe site-ul Ministerului Transporturilor și are toate șansele să fie adoptat.

Planul este să se majoreze amenzile pentru neplata rovinietei de către șoferii care circulă pe drumuri naționale. În momentul de față, conducătorii auto care se deplasează pe drumuri naționale fără să fi achitat taxa de drum sunt sancționați cu o amendă contravențională cuprinsă între 250 și 500 de lei.

Potrivit noii ordonanțe, intervalul sancțiunii ar deveni 260 – 520, în cazul autoturismelor care necesită un permis din categoria B pentru a fi conduse.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Deși această majorare nu este exagerată, nu același lucru se poate spune despre noile amenzi pregătite transportatorilor rutieri care circulă fără rovinietă. În cazul celor care transportă persoane, cresc doar amenzile, dar transportatorii de mărfuri se vor confrunta și cu amenzi mai mari, și cu tarife mai mari.

În prezent, amenda maximă ce poate fi aplicată acestei categorii de conducători auto este de 4.500 de lei, însă proiectul de Ordonanță solicită creșterea sancțiunii până la 23.000 de lei.

Momentan, proiectul de Ordonanță se află în dezbatere, măsurile acestuia nefiind încă în vigoare. Pasul următor este ca Guvernul să adopte actul, pentru ca acesta să fie publicat ulterior în Monitorul Oficial.

Dacă nu vă amintiți precis când ați plătit rovinieta ultima oară, vă sfătuim să verificați cu prima ocazie, înainte de a porni la drum! Taxa de drum poate fi achitată atât la benzinării, cât și prin SMS sau online. Detalii găsiți aici.

Reamintim că în ultimele două luni au fost introduse pe șoselele României 12 noi camere fixe, destinate verificării valabilității rovinietei. În total, numărul punctelor fixe de control a ajuns la 86, la nivel național. Aici puteți vedea unde sunt amplasate toate camerele fixe.

 

Sursa: avocatnet.ro

Adaugă un comentariu