Simulatorul de curse Aston Martin costă cât o mașină premium bine echipată

Aston Martin a pregătit iubitorilor de jocuri-simulator un agregat din fibră de carbon produs în serie limitată. E cel mai scump simulator din lume acum.

Citește și:

Unicatul Aston Martin Victor are 847 CP și cutie manuală

Mercedes A 45 AMG de la Posaidon este la fel de rapid ca Aston Martin Vanquish

Aston Martin prezintă noul său motor: TM01, un V6 de 3.0 litri

Se numește AMR-C01 și este cel mai nou accesoriu Aston Martin, pe care producătorul din Gaydon îl dedică pasionaților de curse virtuale. Ca un Aston Martin veritabil, AMR-C01 „poartă’ în partea frontală grila specifică modelelor mărcii. A fost proiectat chiar de designerii Aston Martin. În construcția sa s-a folosit, la discreție fibră de carbon, poziția de condus o reflectă pe cea din Aston Martin Valkyrie și vine la pachet cu jocul Assetto Corsa.

„Țelul nostru a fost să creăm un simulator care livrează la fel de multă încântare în realitatea virtuală cât o face și racing-ul adevărat. Mașinile de curse sunt distractive și este minunat să vezi că, odată cu evoluția fenomenului Esports, din ce în ce mai multă lumă se implică’, a spus șoferul de teste de la Aston Martin, Darren Turner.

Și, din nou, ca orice Aston Martin veritabil, AMR-C01 nu este ieftin. Costă 57.500 de lire sterline (un pic mai mult de 62.000 €), fără taxe incluse. Dacă ar fi să-l aduci în țară, plata TVA-ului te-ar costa cât o Dacie nouă și costul s-ar rotunji la circa 80.000 €.

AMR-C01 va fi produs în doar 150 de unități. Primele livrări sunt promise pentru finalul acestui an.

Adaugă un comentariu