Audi A6 plug-in hybrid se prezintă cu 367 CP și 0-100 km/h în 5,6 secunde

Familia hibridelor Audi primește un nou membru: A6 55 TFSI e quattro, un plug-in hybrid polivalent. Iată cu ce cifre se laudă.

Citește și: 

Dacia ar putea lansa un SUV hibrid, pentru a se alinia reglementărilor UE privind poluarea

Primăria Capitalei va cumpăra 130 de autobuze hibrid de la Mercedes-Benz

Audi a anunțat debutul comenzilor pentru A6 55 TFSI e quattro, versiunea PHEV a limuzinei de clasă mare din Ingolstadt. Acesta a fost prezentat în martie la Geneva, alături de Q5, A6, A7 și A8. Recent, și gama de oferte pentru Q7 a fost extinsă cu o versiune plug-in hybrid.

Pe lângă prețul de plecare – 66.850 de euro în Germania, cu taxe incluse – Audi a dezvăluit și câteva informații de ordin tehnic privind A6 55 TFSI e quattro. Acesta folosește ca unitate termică un motor pe benzină cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri, capabil să livreze 252 CP; echipă cu el face un motor electric de 105 kW, puterea totală a ansamblului fiind de 367 CP și 500 Nm.

Motorul electric este hrănit de o baterie cu capacitatea de 14,1 kWh, care promite o autonomie electrică de până la 53 de kilometri. Alimentarea se poate face la prize de 7,4 kW, iar o încărcare completă necesită circa două ore și jumătate.

În termeni de performanță, versiunea PHEV a lui A6 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde și până la o viteză maximă (limitată electronic) de 250 km/h. În mod electric, viteza maximă pe care o poate atinge este de 135 km/h.

Audi A6 55 TFSI e quattro dispune de trei moduri diferite de rulare. Modul EV folosește doar resursele electrice, în timp ce în Hybrid ambele motoare sunt puse la treabă, pentru a putea profita de toate resursele mașinii; modul Hold păstrează nivelul de încărcare al bateriei.

Adaugă un comentariu