Austria modifică viteza maximă permisă pe autostradă

Austria modifică viteza maximă permisă pe autostrăzile sale. Schimbarea aduce o creștere a vitezei maxime permisă pe șoselele de viteză ale austriecilor.

Viteza maximă pe autostrăzile din Austria va crește de la 130 la 140 km/h notează AFP. Potrivit Ministrului Transporturilor din acea țară, Norbert Hofer, Austria modifică viteza maximă permisă pe autostradă pentru a le permite șoferilor să câștige timp. Hofer își motivează decizia prin faptul că mașinile sunt tot mai sigure și că infrastructura din țară este suficient de bună pentru a permite acest lucru.

Evident, au fost discuții despre asta în spațiul public în Austria. După cum merg aceste discuții și la noi, a fost dat și exemplul Germaniei, singura țară din lume care își permite să aibă secțiuni de autostradă fără limită de viteză.

Șoferii români și viteza: Depășirea vitezei maxime cu peste 50km/h este din ce în ce mai frecventă

A crescut termenul în care poți plăti jumătate din minimul unei amenzi

Mii de șoferi vor primi înapoi banii plătiţi pe amenzile pentru depăşirea vitezei pe o autostradă

Cumva, nemții sunt buni de dat exemplu peste tot, iar motivul din spatele acestui lucru este faptul că reușesc să aibă mai puține accidente și mai puțini răniți grav și oameni care mor pe șosele în ciuda faptului că au segmente de drum fără limită de viteză.

Potrivit clubului auto ÖAMTC, mortalitatea pe autostrăzi nu este cauzată de viteză, iar Germania are o rată a mortalității de 1,7 la 100 de milioane de kilometri pe vehicul. Criticii vor spune că este cu 1,7 prea mare, dar nu se va simți nimeni mândru că este român după ce ar vedea echivalentul acestui calcul pentru țara noastră. Ecologiștii din Austria au fost printre primii critici ai măsurii propuse de Ministrul Transporturilor din țara respectivă.

Pentru moment, noua limită de viteză permisă în Austria este permisă doar pe autostrada dintre Viena și Salzburg. În măsura în care statisticile le vor da dreptate celor de la Ministerul Transporturilor, va fi extinsă măsura și la alte drumuri din Austria. Așadar, luați aminte dacă mergeți în vacanță în Austria.

Rețineți că viteza maximă pe orice segment de drum va fi semnalizată în permanență, iar fiecare schimbare a acestuia va fi și ea semnalizată, deci priviți periodic semnele de circulație pentru a vă feri de o amendă costisitoare atunci când sunteți în vacanță.

Legea privind radarele cu presemnalizare a fost respinsă

România va avea un drum expres izolat în câmpie

Care este cea mai scumpă autostradă din lume? 225 de milioane de dolari pe kilometru | VIDEO

Promisiuni de la Guvern: 660 de kilometri de autostradă în 6 ani

Adaugă un comentariu