Legea privind radarele cu presemnalizare a fost respinsă

Legea radarelor cu presemnalizare a fost respinsă de Președintele României. Klaus Iohannis a făcut sezizare la CCR privind neconstituționalitatea acesteia.

Șoferii români și viteza: Depășirea vitezei maxime cu peste 50km/h este din ce în ce mai frecventă

Propunerea legislativă a fost criticată în spațiul public, iar polițiștii i-au cerut șefului statului să nu promulge legea care le-ar fi interzis să mai folosească aparatul radar din mașini neinscripționate sau care nu sunt la vedere.

Accident pe A3: S-a izbit de parapet cu 236 km/h! Vezi video

Mai multe voci din spațiul public au criticat, la rândul lor, propunerea care obliga polițiștii să solicite administratorului drumului să amplaseze panouri pe sectoarele pe care voiau să folosească autospeciale echipate cu aparate de măsurare a vitezei cu care circulă șoferii pe drumurile publice.

Contestatarii legii sunt de părere că panourile de avertizare pentru radar ar crește riscul la care se supun șoferii pe drumurile publice. În loc să motiveze șoferii să conducă cu viteza legală, aceștia ar fi motivați să accelereze de fiecare dată când nu ar avea în față panouri care să îi avertizeze de prezența unui echipat cu aparat radar, motivau aceștia.

Mii de șoferi vor primi înapoi banii plătiţi pe amenzile pentru depăşirea vitezei pe o autostradă

Polițiștii au descris inițiativa drept un ‘pariu cu viața cetățenilor’ în scrisoarea deschisă pe care i-au adresat-o lui Klaus Iohannis. Deși mulți tind să fie împotriva polițiștilor chiar și când afirmațiile acestora sunt justificate, ideea avertizării șoferilor cu privire la echipajele radar nu ar aduce mai multă siguranță pe șoselele românești.

Accident pe A3: S-a izbit de parapet cu 236 km/h! Vezi video

Via Presidency

    Achim Virgil says:

    Pe dl. Presedinte sa-l voteze numai polițiștilor care au semnat scrisoarea !

    gigi says:

    La cati oligofreni conduc, fix legea asta mai lipsea…

Adaugă un comentariu