A crescut termenul în care poți plăti jumătate din minimul unei amenzi

Legea numărul 203/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta prelungește perioada de timp în care poți plăti minimul unei amenzi. Totodată, modificările au adus și un cont unic în care se pot plătit amenzile.

Șoferii români și viteza: Depășirea vitezei maxime cu peste 50km/h este din ce în ce mai frecventă

Actul normativ despre care v-am povestit mai sus modifică și OG numărul 2/2001 privind regimul contravențiilor, ceea ce înseamnă că românii vor avea 15 zile pentru a plăti jumătate din minimul unei amenzi pe care o primesc, din momentul în care au primit-o. Autoritățile speră ca măsura să crească numărul cetățenilor care își plătesc amenzile, urmând să aducă mai mulți bani la buget în urma acestei măsuri.

Drumul imposibil din Moldova: Este în lucru de 11 ani

Atenție, însă, pentru că majoritatea prevederilor acestei legi intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Totodată până în ultima zi a acestui an, normele de aplicare ale legii noi trebuie să fie aprobate, deci până atunci rămânem cu actualul format al O.G. numărul 2 din 2001.

Contul unic în care vor putea fi plătite amenzile este un mare pas înainte din punctul de vedere al reducerii birocrației, fiind un ajutor real pentru șoferii care primesc o amendă într-o altă localitate față de cea de domiciliu și nu o pot plăti pe loc din diferite motive.

Voucherele pentru rable ar putea fi folosite și pentru achiziția de electronice

Până acum, șoferii care pățeau asta trebuiau să păstreze cu sfințenie dovada plății și să o prezinte autorităților în cazul în care cetățeanul era somat să plătească din nou amenda pe fondul unei comunicări defectuoase între instituțiile statului. Aceste situații nu erau tocmai rare, de unde și sugestia noastră de a păstra oricum dovada plății unei amenzi rutiere și a taxei de drum chiar și la un an de la achitarea acesteia.

Contul unic pentru plata amenzilor va fi deschis la trezoreria statului și va avea un sistem informatic de gestionare. Acesta din urmă va permite o coordonare mai bună a instituțiilor statului și va putea exista posibilitatea verificării plății unei amenzi într-o manieră mai simplă și mai ușoară pentru toate părțile implicate.

Șoferii care nu plătesc în 30 de zile amenzile rutiere vor rămâne fără permis

Adaugă un comentariu