Planul pentru A3 Ploiești-Brașov s-a modificat. Când va fi gata autostrada

CNAIR a publicat un nou proiect pentru autostrada A3 Ploiești-Brașov, care va trece pe lângă Bușteni și Sinaia. Va fi finalizată în acest deceniu.

Citește și:

Autostrada Sibiu-Pitești nu va fi gata nici în 2030, dar sunt promiși mii de kilometri de asfalt nou

Termeni realiști: Autostrada A1 București-Nădlac nu va fi gata nici în 10 ani

Statul român plătește 356 milioane de euro pentru cei 30,35 km de autostradă ai secțiunii Pitești-Curtea de Argeș

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut public noul plan privind construcția autostrăzii A3 Ploiești-Brașov. Aceasta va suferi modificări cuprinzătoare, ceea ce înseamnă că și studiul de fezabilitate — întocmit în 2006 — va trebui actualizat în concordanță.

Principalele modificări ale proiectului apar în zona stațiunilor Bușteni și Sinaia, care vor fi ocolite printr-o serie de tuneluri. Viteza maximă a autostrăzii va fi de 140 km/h acolo unde permite relieful. Vor exista și porțiuni cu viteză maximă de 120 km/h.

Studiul de fezabilitate va dura 30 de luni, cărora li se adaugă 6 luni pentru autorizarea lucrărilor, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuție și încă 4 luni pentru licitarea proiectului. În total vor fi necesari aproape patru ani pentru pregătirea noului proiect. Lucrările propriu-zise vor dura — cel puțin pe foaie — încă 5 ani, ceea ce înseamnă că dacă nu vor exista din nou modificări ale proiectului, autostrada A3 Ploieși-Brașov va fi finalizată în 2029.

Autostrada Ploiești-Brașov va fi împărțită în 5 sectoare: București-Moara Vlăsiei-Ploiești, Ploiești-Comarnic, Comarnic-Predeal, Predeal-Cristian, Cristian-Codlea. În acest moment, singurul lot la care se lucrează este cel de la Râșnov la Cristian, de 5 kilometri lungime.

    Butnariu says:

    Mâncați, ca aveți de unde ca se da degeaba, când aveți ceva concludent atunci eu unul cred ca puteți vorbi, pana una alta băgați-vă la fund în mâl precum broaștele pe tip iarna ca nu convingeți pe nimeni cu părerile voastre

    Florin says:

    Dacă nu in acest deceniu, in acest secol, si tot este bine. Ce atâta grabă!

Adaugă un comentariu