BAT80: Batmobilul rămâne una dintre cele mai frumoase mașini de supererou

Un designer italian a adus un tribut incredibil de frumos mașinii lui Batman, care anul acesta împlinește cifra rotundă de 80 de ani.

Citește și: 

Batman a rămas fără mașină – Acest Lamborghini Gallardo modificat a fost complet distrus

Un producător de la Hollywood și-a imaginat cum ar putea arăta vehiculele prezidențiale americane în timpul mandatului lui Donald Trump

Batmobilul a fost reprezentat în multe feluri în cei 80 de ani de existență, atât în filme cât și în desene animate, probabil cea mai cool iterație fiind cea din seria animată a anilor ’90: o mașină fantezistă, la fel de intimidantă ca cel care o conducea.

Cel mai probabil aceasta a fost și principala sursă de inspirație pentru BAT80, ale cărui forme dramatice aduc aminte de Batmobilul anilor ’90. Capota lungă a lui BAT80 are lamele de disipare a căldurii, care se întind până la parbriz. În cazul de față, motorul are la bază un accelerator de particule, așa că răcirea (cu nitrogen lichid) joacă aici un rol cu atât mai important.

Pe partea de echipamente speciale, BAT80 se laudă cu jante modulare care se pot transforma în „gheare' dacă situația o cere. Un radar ultrasonic transformă informațiile în imagini 3D holografice, pentru o percepție excelentă a mediului înconjurător. Iar habitaclul este acoperit de o cupolă de sticlă multi-strat; accesul în mașină se face prin retractarea cupolei.

Batmobilul rămâne, chiar și după 80 de ani, una dintre cele mai frumoase mașini de supererou

Ideea din spatele conceptului BAT80 este să vezi tot fără să fii văzut, adică fix modul de operare a lui Batman. Ne-am fi așteptat, în cazul acesta, ca BAT80 să fie acoperit de vopsea mată, iar jantele aurii, chiar dacă arată spectaculos în context, nu ajută neapărat pe partea de subtilitate. Desigur, mica noastră critică nu face conceptul BAT80 să fie mai puțin impresionant. Ne-ar plăcea să-l vedem materializat într-unul din următoarele filme Batman.

Adaugă un comentariu