Franța și Germania revigorează industria europeană – Vor dezvolta împreună baterii electrice

Franța și Germania își vor uni forțele pentru a sprijini industria europeană de baterii electrice. Cu o investiție totală estimată la 5-6 miliarde de Euro, cele două state vor să reducă dependența constructorilor auto europeni față de furnizorii asiatici, care momentan domină piața bateriilor electrice pentru mașini.

Franța și Germania s-au adresat recent Comisiei Europene în vederea acordării de ajutoare de stat către constructorii auto interesați să se alăture alianței internaționale.

Grupul PSA, Opel și producătorul francez de baterii Saft sunt membrii fondatori ai noii alianțe internaționale. Cele trei companii vor colabora pentru a eficientiza producția de baterii electrice auto, astfel încât să devină cel mai important furnizor pe piața europeană. În acest sens, o întreagă uzină Opel va fi dedicată exclusiv dezvoltării de baterii pentru mașini electrice.

Președintele francez Emmanuel Macron anunțase în februarie o investiție de 700 de milioane de Euro din partea țării sale, în vreme ce Germania urma să contribuie cu 1 miliard de Euro. Cele mai recente calcule estimează o sumă totală de 5-6 miliarde de Euro, acordată pe o perioadă de 4 ani. În cadrul acestei strategii, fiecare dintre cele două state va înființa câte o nouă fabrică destinată producției de baterii electrice.

Macron: Toate mașinile eco din Franța au baterii electrice produse în Asia

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

În calitate de Președinte al Franței, nu pot fi mulțumit de situația în care 100% dintre bateriile vehiculelor mele electrice sunt produse în Asia‘, declara în februarie Emmanuel Macron, în cadrul unui discurs adresat Organizaţiei Internaţionale a Producătorilor de Autovehicule. „În ceea ce privește suveranitatea și independența, pe termen lung nu cred că este bine ca industria noastră și cea europeană să fie 100% dependente de cele non-europene. De aceea consider că, la capitolul baterii, avem nevoie de un apel de deșteptare la nivel european‘.

 

Sursa foto: Tennen-Gas, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu