Bentley Flying Spur a ajuns în România: cât costă și ce performanțe are?

Bentley Flying Spur a debutat în România în cadrul centrului Bentley București.

Flying Spur este la cea de-a treia generație și este un Grand Tourer de lux care completează gama din Crewe, compusă în prezent din cele două variante de caroserie ale lui Continental GT și SUV-ul Bentayga.

În cadrul centrului Bentley București a fost expus un Flying Spur în nuanța exterioară Hallmark. Aceasta este cea mai nouă nuanță din totalul de 16 opțiuni pe care le au clienții atunci când vor să aleagă o caroserie gri sau argintie. Interiorul a fost configurat în nuanța Cricket Ball, selectată manual de artizanii Bentley, care a fost asortată cu elemente din furnir Madrona în nuanța Grand Black. Acestea din urmă au primit un finisaj lucios. Exemplarul expus în showroom prezintă și un plafon panoramic din sticlă întins pe întreaga lungime a acoperișului.

Bentley Flying Spur se bucură de primul display rotativ din industrie. Vorbim despre un afișaj cu diagonala de 12,3 inchi, integrat în mijlocul panoului de bord. Acest afișaj se rotește la simpla apăsare a unui buton și șoferul poate admira trei ‘priveliști’ diferite: o secțiune din furnir gândită pentru un ‘detox digital’, trei cadrane analogice elegante, sau ecranul tactil menționat mai sus. Cele trei afișaje analogice sunt compuse dintr-un indicator de temperatură exterioară, un cronometru și o busolă.

Ce performanțe are Bentley Flying Spur?

Singura motorizare oferită momentan pentru Flying Spur este un W12 de 6,0 litri, echipat cu două turbosuflante și cuplat unei transmisii cu opt trepte și două ambreiaje. Propulsorul livrează 626 de cai-putere și un cuplu maxim de 900 Nm.

Datorită acestor resurse, Bentley Flying Spur poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și este capabil să atingă o viteză maximă de 333 km/h. Cifrele sunt impresionante, mai ales când luăm în considerare gabaritul acestui model și condițiile de lux în care sunt transportați pasagerii săi. Ulterior, gama Flying Spur va primi motorizări V8 și versiuni hibride plug-in, dar nu a fost specificat momentul în care acestea vor debuta comercial.

Toate modelele Bentley vor avea versiuni hibride. Când apare cel 100% electric

Totodată, Flying Spur este și primul Bentley din istorie echipat cu direcție integrală, o dotare care permite micșorarea razei de bracare la viteze mici și mai multă agilitate la viteze ridicate. De notat faptul că ornamentul de pe grilă este retractabil, acesta ascunzându-se în interiorul grilei metalice la apăsarea comenzii dedicate de pe ecranul tactil.

Bentley Flying Spur are un preț de pornire de 228.699 de euro plus TVA, anunță reprezentanții Bentley București. Acest centru este cea de-a 45-a reprezentanță inagurată de marca din Crewe în Europa continentală.

De centenarul companiei, Bentley a lansat o carte de 230.000 de Euro

Până de curând, cei de la Bentley ofereau încă o berlină în portofoliu, Mulsanne, care iese din producție în primăvara acestui an. Chris Craft, responsabil al departamentului de vânzări în cadrul consiliului de conducere al Bentley, a explicat că marca se bucură de o cerere semnificativă pentru toate celelalte modelele din ofertă, așa că a fost decisă mutarea specialiștilor care îl produc pe Mulsanne către alte zone ale companiei.

Numele Mulsanne a debutat în gama Bentley în anii 80, în timp ce generația actuală a modelului respectiv a devenit disponibilă comercial începând cu 2010. Cei de la Bentley și-au luat adio de la Mulsanne printr-o ediție specială, 6.75 Edition by Mulliner, limitată la doar 30 de unități.

Ce este Certified by Bentley?

Bentley București a lansat recent și un nou serviciu de vânzare de automobile rulate, disponibil exclusiv pentru modelele construite de acest brand. Scopul programului Certified by Bentley este de a asigura posibilitatea achiziționării în siguranță a unui Bentley rulat prin verificarea amănunțită a fiecărui exemplar scos la vânzare.

Pregătirea este realizată doar de tehnicieni instruiți în fabrică și sunt folosite doar piese originale Bentley pentru a fi asigurate standarde impecabile și a confirma încrederea totală a cumpărătorului. Toate modelele vândute prin acest program au o garanție de 12 luni și primesc și un certificat de proveniență al modelului, alături de întregul istori de service. Ulterior, garanția respectivă poate fi extinsă suplimentar, iar clienților li se pune la dispoziție un plan de finanțare personalizat.

Englezii se concentrează în mod special pe standardele stricte de construcție ale modelelor pe care le produc, iar acest lucru se reflectă în faptul că aproximativ 85% din totalul automobilelor Bentley construite vreodată sunt conduse în continuare pe șoselele din întreaga lume.

Bentley România modernizează showroom-ul din București

Adaugă un comentariu