De centenarul companiei, Bentley a lansat o carte de 230.000 de Euro

Bentley împlinește 100 de ani în 2019, iar acest eveniment major nu putea fi sărbătorit altfel decât cu o lansare extravagantă. Constructorul britanic de mașini de lux a publicat o serie de cărți la fel de valoroase ca autoturismele brandului. Disponibilă în trei versiuni, cartea cea mai scumpă costă 233.000 de Euro.

Fondat în ianuarie 1919, Bentley Motors Limited își sărbătorește centenarul anul acesta. Pentru ca evenimentul istoric să nu treacă neobservat, constructorul auto a tipărit o carte de peste 800 de pagini care detaliază – cu lux de amănunte – întreaga istorie a companiei.

Intitulată „The Bentley Centenary Opus’, aceasta este disponibilă în trei variante. Indiferent de opțiunea aleasă, copertele tuturor exemplarelor sunt decorate cu o siglă originală Bentley, precum cele folosite la mașinile propriu-zise.

Cartea Bentley dedicată centenarului, disponibilă în 3 ediții

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Prima ediție, cea mai accesibilă financiar, se numește Centenary și costă aproximativ 3.500 de Euro. Tipărită în doar 500 de exemplare la nivel global, aceasta are coperta fabricată din aceeași piele pe care Bentley o utilizează la tapițerie.

Mulliner, versiunea intermediară, duce exclusivismul la un nivel mai ridicat: aceasta nu este tipărită decât în 100 de exemplare, în toată lumea. Cumpărătorii pot alege culoarea copertei de piele, dintr-un set de 17 nuanțe oferite de Bentley. Acest set include și un bonus inedit: un fragment din anvelopa stânga-față a mașinii Bentley Speed 8, câștigătoarea Cursei de la Le Mans din 2003. Cumpărătorii acestei variante ale cărții vor primi și un tur al uzinei Bentley, precum și o noapte de cazare în hotelul de 5 stele Cafe Royal din Londra.

Ediția supremă este intitulată Carat. Disponibilă în doar 7 exemplare la nivel mondial, aceasta cântărește 30 kg și costă nu mai puțin de 233.000 de Euro. Suma este parțial justificată prin faptul că această variantă este încrustată cu diamante.

Adaugă un comentariu