BMW 3.0 CSL Hommage – Surprinza nemților pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2015

Între 22 și 24 mai, în zona lacului Como se va desfășura o nouă ediție a Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Ca și în anii trecuți, BMW va sosi cu un concept special pentru a marca frumosul eveniment.

Anul acesta, BMW va celebra cu un 3.0 CSL Hommage, un model care a fost dezvoltat pentru a-l sărbători pe clasicul și atemporalul vehicul din anii ’70. Modelul care va fi expus în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este are un design care degajă dinamică pură, precizie și exclusivism.

Pentru a menține nota modernă, nemții au folosit fibră de carbon pentru diverse elemente de caroserie, în timp ce la interior, totul este simplu. Per total, BMW 3.0 CSL Hommage reprezintă o simbioză perfectă de design ultraușor, sportivitate și eleganță.

“O companie este ca o fiinţă umană. Atâta timp cât face sport, este sănătoasă, antrenată, plină de entuziasm şi performanţă”, a declarat Robert A. Lutz în momentul lansării BMW Motorsport în 1972.

La conducerea companiei a venit Jochen Neerpasch, fost pilot Porsche şi Ford Racing Manager pentru Europa, iar primul proiect al brand-ului avea să fie BMW 3.0 CSL. La volanul unui astfel de model s-au urcat nume mari precum Niki Lauda, Hans-Joachim Stuck, Dieter Quester sau Pierre Dieudonne, iar astfel, nou-înființata companie avea să își facă un nume puternic în piață.

Adaugă un comentariu