BMW investeşte într-o companie care dezvoltă flote de microshuttles autonome

BMW anunţă că prin fondul BMW i Ventures şi-a asigurat o investiţie strategică la May Mobility, o companie care dezvoltă flote de microshuttles autonome.

May Mobility a început operaţiunile comerciale în acest an, la doar un an de la lansarea companiei. În octombrie 2017, proiectul-pilot cu Bedrock, companie originară din Detroit, a fost un punct de reper important în a demonstra că tehnologia sa este pregătită pentru operare în lumea reală.

Conform unor surse din piaţă May Mobility a atras aproximativ 11 milioane de dolari de la investitori printre care se numără BMW i Ventures şi Toyota.

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice.

Anul trecut BMW i Ventures a anunţat o investiţie în Shift, o companie start-up cu sediul în San Francisco care combină tehnologia şi o echipă de servicii concierge auto pentru a elimina problemele şi incertitudinile legate vânzarea şi cumpărarea de automobile second-hand.

Adaugă un comentariu