Așa va arăta, cel mai probabil, viitorul BMW M2 Gran Coupe

Acum că am văzut în toată splendoarea sa cel mai recent Gran Coupe de la BMW, e timpul să ne pregătim pentru versiunea de top: M2 Gran Coupe.

Citește și:

Acest mini-avion de vânătoare pe roți are mai mulți cai decât un BMW M5 (VIDEO)

S-a lăudat pe YouTube că a modificat un BMW M4, iar acum bavarezii își vor mașina înapoi

Săptămâna trecută am văzut primele imagini cu cel mai mic Gran Coupe din gama BMW, și anume Seria 2 Gran Coupe. Deocamdată oficialii bavarezi nu au menționat nimic despre o versiune M a modelului, însă asta nu ne împiedică să ni-l imaginăm, mai ales dacă suntem ajutați de artiști grafici iubitori de mașini, precum Nikita Aksyonov.

Acesta a luat imaginile oficiale cu Seria 2 Gran Coupe și i-a aplicat un make-up specific BMW, folosind elemente de caroserie deja prezente pe versiunile de performanță din gama producătorului. Nu avem nicio garanție că ceea ce vedem în schițele lui Nikita se va materializa cu precizie, însă avem convingerea că aceste randări nu sunt departe de ceea ce va fi următorul M2 Gran Coupe.

Cât despre capitolul tehnic, oricât de mult ne-am dori să vedem un șase-în-linie dispus longitudinal sub capota viitorului M2 Gran Coupe, acesta va primi cel mai probabil o versiune de motorizare cu patru cilindri în linie. Cu toate că în gama compactă a bavarezilor există un Seria 2 cu șase-în-linie (coupe-ul în versiunile M235i și M2), legătura de rudenie este mai degrabă nomenclaturală: Seria 2 Gran Coupe este construit pe platformă comună cu X1. În plus, rivalul cel mai de seamă pentru coupe-ul cu patru uși Seria 2 este Mercedes-Benz CLA, care, în versiunea AMG, este animat de un motor cu patru cilindri în linie.

Seria 2 GC oferă în acest moment în Europa trei motorizări diferite: 220d (diesel patru-în-linie cu 190 CP), 218i (benzinar în trei cilindri, cu 136 CP) și M235i xDrive, cu patru cilindri în linie, 306 CP și tracțiune integrală.

Adaugă un comentariu