BMW Seria 3 și-a schimbat hainele: acestea sunt noile facelifturi pentru versiunile Sedan și Touring

Cu o reîmprospătare a designului, o experienţă modernizată şi progrese în domeniile digitalizării, controlului, operării şi echipamentelor, faceliftul lui BMW Seria 3 îşi propune să scrie un alt capitol la nivel mondial pentru brandul bavarez.

Actualizările cu accente clare ale designului părţii frontale şi a celei spate pun în lumină calităţile sportive pentru care BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring sunt recunoscute. Sistemul de operare BMW 8, care include ecran central curbat BMW, aduce un plus de modernitate interiorului, iar toate variantele noului BMW Seria 3 vin echipate standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor pe volan şi o manetă a selectorului nou proiectată.

Noua iteraţie a sedanului sport, care se bucură de un mare succes de peste 45 de ani, şi modelului Touring, dezvăluit pentru prima dată în urmă cu 35 de ani, va fi lansată în iulie 2022. Ambele modele vor fi produse la uzina BMW Group din München, în timp ce noul BMW Seria 3 Sedan va fi produs şi la uzina BMW Group din San Luis Potosí, în Mexic. O variantă a sedanului dezvoltată special pentru piaţa chineză va fi construită la uzina Tiexi din Shenyang, operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA).

Spoilerul faţă pune şi mai mult accent pe aspectul sportiv al noilor modele. Farurile şi grila radiatorului reproiectate conferă maşinii o prezenţă vizuală puternică. Farurile LED integrale, disponibile standard, sunt acum mult mai subţiri, cu contururi clare şi lumini de zi aranjate în formă L inversată pentru a crea un aspect armonios şi modern.

Farurile LED adaptive sunt disponibile opţional şi pot fi identificate prin accentele albastre din interiorul carcasei lor. Efectele de lumină albastră de sub faruri conferă părţii frontale şi un aspect atractiv şi de înaltă clasă în orele de întuneric. Gama de funcţii a farurilor LED adaptive include luminile de viraj şi faza lungă cu funcţie matrix, cu efect antiorbire, precum şi controlul dinamic al razei de acţiune a farurilor şi distribuţia variabilă a luminii. Prizele de aer, de culoare negru lucios, poziţionate sub grila radiatorului răcesc sistemul de frânare şi adaugă o notă sofisticată.

O proporţie mai mare de suprafeţe vopsite în culoarea caroseriei şi un design simplu conferă difuzorului spate al noilor BMW Seria 3 un aspect deosebit de sofisticat. Liniile orizontale, blocurile optice subţiri şi pasajele evazate ale roţilor spate accentuează lăţimea şi forma puternică a spatelui. Finisajele ţevilor de eşapament ale sistemului de evacuare măsoară acum 90 sau 100 de milimetri în diametru, în funcţie de varianta de motor.

Gama de culori pentru exterior a fost extinsă pentru a include Skyscraper Grey metalizat şi M Brooklyn Grey metalizat ca parte a pachetului M Sport. Finisajele speciale de vopsea BMW Individual Frozen Pure Grey metalizat şi Frozen Tanzanite Blue metalizat au fost adăugate şi ele în gamă. De asemenea, clienţii pot alege dintr-o selecţie de aproximativ 150 de culori speciale BMW Individual suplimentare.

Interiorul noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring a fost tratat cu o actualizare amplă. Noua interpretare a orientării bordului către conducător este întruchipată de ecranul central curbat BMW disponibil standard. Aici, un afişaj de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central cu o diagonală a ecranului de 14,9 ţoli (37,85 cm) se îmbină într-o singură unitate complet digitală şi de înaltă rezoluţie.

Maneta selectorului de viteze pentru transmisia Steptronic cu opt trepte are un nou design. Este poziţionată în panoul de control de pe consola centrală, împreună cu butonul Start/Stop, controlerul iDrive, butoanele Driving Experience Control, frâna de parcare şi alte funcţii ale automobilului.

În fruntea gamei de motoare pentru Sedan şi Touring se află două modele BMW Performance cu caracteristici sportive. Aceasta înseamnă că BMW Seria 3 acoperă o gamă de putere de la 150 CP la 374 CP.

Adaugă un comentariu