BMW i Ventures finanţează o companie care transformă CO2 din aer în combustibil

BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Prometheus Fuels, o companie din domeniul energetic care captează CO2 din aer şi îl transformă în combustibil.

Acesta urmează a fi vândut la staţiile de carburanţi, la un preţ care concurează cu combustibilii fosili, cu începere din acest an şi, pentru întreg ciclul de la captare CO2 la utilizare, nu va avea o contribuţie suplimentară de CO2.

În cursul acestui an, când Prometheus Fuels începe vânzarea combustibilului său cu zero amprentă de carbon la staţiile de alimentare, consumatorii vor avea opţiunea, în premieră, să cumpere combustibil cu amprentă zero CO2, la un preţ competitiv cu cel al combustibililor fosili.

Înlocuirea tuturor combustibililor obţinuţi din petrol şi gaze cu combustibili cu astfel de soluţii poate reduce emisiile de carbon globale cu aproximativ 25%, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai importante pârghii pe care societatea modernă le are în lupta împotriva schimbărilor climatice.

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul hardware, software şi al dezvoltării durabile din producţie, transport şi servicii.

Adaugă un comentariu