Investiția așteptată de 20 de ani – Un bulevard important din București va fi supralărgit

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că tocmai s-a făcut cel mai important pas pentru implementarea unui proiect așteptat de bucureșteni de 20 de ani încoace. Un bulevard intens circulat va fi supralărgit, cu scopul fluidizării traficului, iar în zonă vor fi construite și un nod intermodal și o parcare de 300 de locuri.

Gabriela Firea a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat contractul pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea’, acesta fiind pasul decisiv pentru începerea execuției. Lucrările vor dura aproximativ doi ani, începând chiar de luni, 9 septembrie.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro‘, aflăm din postarea primarului.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Noua arteră, lungă de 6 km, va dispune de cale dublă de tramvai, câte două benzi de circulație pe sens, o pistă de biciclete cu dublu sens și spații verzi între trotuar și carosabil.

În plus, tramvaiul 41, autobuzele și microbuzele liniilor preorășenești se vor intersecta într-un nou nod intermodal. Va fi amenajată și o parcare Park&Ride, similară cu cea de la Străulești, cu o capacitate inițială de 300 de locuri. Acest spațiu poate fi extins ulterior până la 500 de locuri pentru autoturisme, scopul său fiind de a încuraja înlocuirea mașinii personale cu mijloacele de transport în comun de către navetiștii care lucrează în București.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, la Terminalul Tramvaiului 41, și se încheie printr-un nod intermodal la intersecția cu Centura București. Toate intersecțiile amplasate de-a lungul acestui traseu vor fi reamenajate și, acolo unde este cazul, semaforizate.

Investiția este binevenită mai ales pe segmentul Prelungirea Ghencea, care unește Centura București și Bulevardul Ghencea. Acest drum intens circulat face legătura între centrul Capitalei și Cartierul Latin, dar este străbătut zilnic și de navetiștii care locuiesc în Clinceni, Domnești sau în alte localități din județul Ilfov. În ciuda fluxului mare de autoturisme, strada are momentan o singură bandă pe sens, motiv pentru care ambuteiajele sunt la ordinea zilei.

#InvestitieDe122MilioaneEuro#PentruMobilitate#PentruOameni #PrelungireaGhenceaO investitie asteptata de 20 de ani!…

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 3 septembrie 2019

 

Sursa foto: facebook.com/gabifirea

Adaugă un comentariu