Cum va face față Tesla rivalilor chinezi? Iată ce oferă sedanul electric BYD Han EV

Piața electrică europeană se aglomerează și cu oferte din China, unele greu de ignorat. BYD Auto aduc în Europa un sedan care ar putea rivaliza cu Tesla.

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Unde o găsim și cum o completăm

Acum nici două săptămâni am aflat că BYD Auto vrea să-și încerce norocul și în Europa, cu un SUV electric: Tang EV600. Nici bine nu am apucat să procesăm vestea că mai primim una, sub forma încă unui model electric chinez pe piața europeană, de data aceasta un sedan.

În cazul în care nu ați auzit până acum de BYD Auto, nu este vina nimănui. Însă BYD are un cuvânt sau două de spus în zona electricelor, pentru că este cel mai mare producător de astfel de mașini în China, și al doilea cel mai mare producător de electrice din lume, după Tesla.

Revenind la sedanul Han EV: ce știm deocamdată despre el este că oferă o autonomie — calculată în standardul vechi, NEDC — de până la 605 kilometri; chiar și în ciclul WLTP cifrele ar fi îmbucurătoare.

Există două versiuni de motorizare pentru Han EV. Entry-level-ul are 222 de cai-putere trimiși punții față, în timp ce versiunea mai puternică primește un motor și pe puntea spate (cu 272 de cai-putere) și se laudă cu un sprint 0-100 km/h de 3,9 secunde.

BYD spune că prețul de achiziție în Europa pentru sedanul electric Han EV ar varia, în funcție de motorizări și echipări, între 45.000 și 55.000 €, însă nu știm dacă prețul include sau nu TVA. Modelul ar urma să debuteze comercial pe continentul european undeva în cursul acestui an.

Adaugă un comentariu