Care este răspunsul la întrebarea: “De ce ITP-ul pentru mașini mai vechi de 12 ani se va face anual?”. Atenție! Mașinile vor fi testate și în trafic!

Registrul Auto Român a propus o creştere a frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an. Decizia a fost explicată de directorul RAR, George Dincă.

Șoferii cu mașini mai vechi de 12 ani vor fi obligați să efectueze ITP-ul anual. Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an’, a anunţat George Dincă.

Acesta a continuat pentru Capital: “După eliminarea timbrului de mediu reacţia pieţei auto a fost cea preconizată, anume de creştere importantă a numărului de autovehicule uzate, pentru care deţinătorii acestora au solicitat eliberarea de către RAR a documentelor necesare înmatriculării în România”.

Dincă a încheiat: “Este interesant de remarcat în primul rând că o anumită parte dintre aceste vehicule deja circulă pe drumurile publice din România, fiind înmatriculate în alte state (de exemplu, Bulgaria). Cel mai probabil ele nu au fost înmatriculate în ţara noastră deoarece vârsta lor, corelată direct cu o normă de poluare inferioară, a făcut ca pentru ele să se calculeze o valoare a timbrului de mediu considerată prea mare”.

George Dincă a mai precizat că automobilele vor fi testate și în trafic.

taguri
    ILIE says:

    NU VEDETI CA MASINILE NOI SUNT RETRASE DIN TRAFIC PTR UNELE PROBLEME SI VOI VRETI SA CASTIGATI BANI
    PTR ITP LA UN AN..NU STITI CE SA MAI SCOATETI

    gyusza says:

    Pai poate o masina veche e in stare mai buna decat o masina noua

    Al Bundy says:

    Daca la verificarea in trafic masina nu trece testul , dar este termen cu verificarea ITP , cine raspunde ? Pot da in judecata RAR pentru faptul ca mi-a pus viata in pericol , si a altora cind a permis ca masina sa circule ? (Exceptam cazul ca masina a avut un accident in acest interval .) Daca vrea doar sa ia bani pe ITP si sa nu aibe nici o raspundere mai bine sa ne lase in pace .

Adaugă un comentariu