Cel mai scump loc de parcare din lume costă cât o casă și un supercar

Recordul pentru cel mai scump loc de parcare din lume tocmai a fost bătut: câștigătorul este, din nou, orașul Hong Kong. 

Citește și:

Știința a decis: acesta este cel mai eficient mod de a găsi parcare (VIDEO)

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

Acum doi ani de zile, aflam că un om de afaceri din Hong Kong (China) a plătit mai bine de jumătate de milion de euro pentru un loc de parcare. Și nu vă gândiți că era genul de spațiu unicat sau exclusivist în vreun fel; era doar unul dintre multele spații disponibile într-o parcare a unei clădiri de birouri.

Istoria se repetă, însă de data aceasta suma crește considerabil. Conform publicației South China Morning Post, un loc de parcare din clădirea The Center – înaltă de 73 de etaje, situată în centrul Hong Kong-ului – a fost cumpărat cu 7,6 milioane de dolari Hong Kong, echivalentul a 874.366 de euro.

Piața imobiliară din Hong Kong ocupă poziția fruntașă în topul prețurilor, însă chiar și așa, locul acesta de parcare este de trei ori mai mare decât media actuală a unei locuințe în acest oraș. Noul proprietar a preferat să rămână anonim, tot ce se știe despre acesta este că are birouri în clădirea menționată.

Ca să punem în context acest număr incredibil, o să ne raportăm la prețul mediu al unui apartament în București: 1.237 de euro/metru pătrat. Practic, de 874 de mii de euro poți achiziționa circa 700 de metri de imobiliare în Capitală.

Cât despre mașini, lista de posibile achiziții poate fi foarte lungă – doar unele hypercaruri sunt lăsate în afara ei. Practic, de banii oferiți pentru acest loc de parcare, îți poți cumpăra o casă foarte spațioasă, cu garaj suficient de mare pentru un Lamborghini Huracán și un Lamborghini Urus (că, deh, ai nevoie și de o mașină de condus în fiecare zi).

Adaugă un comentariu