Cele mai surprinzătoare șase amenzi de circulație pe care le-ai putea primi

Codul Rutier ar trebui să reprezinte o Biblie pentru toți posesorii unui permis de conducere, însă acest lucru nu se întâmplă decât în foarte puține cazuri. Mai jos, sunt cele mai surprinzătoare șase amenzi de circulație pe care le-ai putea primi.

Fără reclame publicitare pe geamuri

Dacă ești surprins în trafic cu afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii aplicate pe parbiz, geamurile laterale sau lunetă care estompează sau restrâng vizibilitatea sub limita legală ești pasibil de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte.

Audi A8 3.0 TDI devine Audi A8 50 TDI. Ce înseamnă acest lucru

Povestea Daciei Deceneu, mașina îndrăgită de Nicolae Ceaușescu, interzisă de Elena: Nicule, nu e nici cal, nici măgar'

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Greșeala pe care toți șoferii o fac

Fără noroi pe drumurile publice modernizare

Conform Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă. Încălcarea acestui articol se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei (9 – 20 puncte de amendă).

Fără gesturi obscene sau injurii

Conform Codului Rutier, săvărșirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obsecene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei.

Fără porniri de pe loc cu ușile deschise

Conform Codului Rutiere, pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu ușile deschise, circulația cu ușile deschise ori deschiderea lor în timpul mersului constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 630 și 840 de lei.

Dacă îl vezi în această mașină, n-o să-ți vină să crezi că e chiar premierul României!

Cel mai ușor mod de a plăti taxa de pod Fetești – Cernavodă

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Cu mâinile pe volan

Dacă te-ai gândit vreodată să șofezi fără mâini pe volan mai bine citești puțin următoarea prevedere din Codul Rutier. “Lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului autoturismului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte”.

Mersul încet

Dacă îți este frică de amenzile pentru depășirea vitezei legale atunci nu uita că există și o amendă pentru șofatul nejustificat cu o viteză prea mică.

Conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puțin sub 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepsește cu amendă de 210 sau de 315 lei.

Via | AvocatNet

    Dovezi? says:

    La injurii si scene obscene pe baza carori dovezi se da amenda? 🙂

Adaugă un comentariu