Cifre rotunde la Dacia

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (UMCD) a marcat doua cifre rotunde: productia a 9 milioane de sasiuri si a 2.500.000 de cutii de viteze JH. 

La Uzina Mecanica si Şasiuri Dacia au iesit de pe liniile de fabricatie 9 milioane de sasiuri. Productia de sasiuri a demarat in anul 2000 pentru modelele Super Nova si Solenza. Începând din 2004, s-au adaugat progresiv in liniile de fabricatie sasiuri  pentru alte modele din gama Dacia, dar si pentru vehicule din gama Renault sau ale unor alti constructori auto internationali. Dacia se plaseaza pe locul I la productia de sasiuri in cadrul Grupului Renault la nivel international.

Tot in cadrul activitatii mecanice a Dacia, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze  a fost fabricata cutia de viteze JH cu numarul 2.500.000. Productia cutiilor de viteze JH a demarat in anul 2001. Cutiile de viteze JH asamblate la UMCD sunt livrate catre Uzina Vehicule Dacia (unde echipeaza modelele Logan si Sandero) si uzinele Renault din Columbia, Rusia, Maroc, India, Iran, Africa de Sud. Volumele pentru export depasesc 50%. În cadrul UMCD este fabricata si cutia de viteze TL care echipeaza Dacia Duster si diverse modele Renault si Nissan.

Adaugă un comentariu