Circulația tramvaiului 41 se va relua până la 1 septembrie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41. Anunțul edilului vine în contextul în care circulația tramvaielor pe această linie a fost suspendată parțial timp de două luni.

După cum era de așteptat, suspendarea tramvaielor liniei 41 a paralizat traficul în București, între Ghencea și Piața Presei Libere. În încercarea de a redresa situația, directorul STB (Societatea de Transport București) anunță că va suplimenta numărul autobuzelor de pe acel traseu.

Circulația tramvaielor liniei 41 este întreruptă timp de 2 luni, începând de sâmbătă, 29 iunie 2019. Decizia a fost luată pentru a permite construirea pasajului Ciurel peste Șoseaua Virtuții, lucrări la stația de metrou din Drumul Taberei și reabilitarea podului Grant.

Andrei Creci, directorul general al STB, anunțase la finalul lunii trecute că cetățenii se vor putea deplasa între Ghencea și Piața Presei Libere cu ajutorul autobuzelor. Acesta stabilise ca 30 de autobuze să circule pe linia 641, care se suprapune traseului liniei 41 (Ghencea – Bd. Expoziției) și alte 20 să ruleze pe linia 642.

Măsurile propuse s-au dovedit a fi ineficiente luni dimineața, când autobuzele 641 au avut nevoie de o oră întreagă pentru a străbate traseul cap-coadă. Lujerului și Crângași au fost zonele cele mai aglomerate, iar mulți bucureșteni au fost nevoiți să-și anuleze sau să își amâne ședințele și întâlnirile

 

Adaugă un comentariu