Bucureștiul, paralizat după suspendarea tramvaiului 41. Ce măsuri va lua STB

După cum era de așteptat, suspendarea tramvaielor liniei 41 a paralizat traficul în București, între Ghencea și Piața Presei Libere. În încercarea de a redresa situația, directorul STB (Societatea de Transport București) anunță că va suplimenta numărul autobuzelor de pe acel traseu.

Circulația tramvaielor liniei 41 este întreruptă timp de 2 luni, începând de sâmbătă, 29 iunie 2019. Decizia a fost luată pentru a permite construirea pasajului Ciurel peste Șoseaua Virtuții, lucrări la stația de metrou din Drumul Taberei și reabilitarea podului Grant. Aceste operațiuni se desfășoară în paralel, motiv pentru care linia 41 este suspendată până pe 31 august.

 

Citește și:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

 

Tramvaiul 41, înlocuit cu zeci de autobuze

Andrei Creci, directorul general al STB, anunțase la finalul lunii trecute că cetățenii se vor putea deplasa între Ghencea și Piața Presei Libere cu ajutorul autobuzelor. Acesta stabilise ca 30 de autobuze să circule pe linia 641, care se suprapune traseului liniei 41 (Ghencea – Bd. Expoziției) și alte 20 să ruleze pe linia 642.

Măsurile propuse s-au dovedit a fi ineficiente luni dimineața, când autobuzele 641 au avut nevoie de o oră întreagă pentru a străbate traseul cap-coadă. Lujerului și Crângași au fost zonele cele mai aglomerate, iar mulți bucureșteni au fost nevoiți să-și anuleze sau să își amâne ședințele și întâlnirile, potrivit ziare.com.

În consecință, Andrei Creci a anunțat că pe linia 641 for fi introduse 38 de autobuze, nu doar 30. Timpul de succedare este estimat a fi de 3-4 minute în timpul orelor de vârf, anume 7:00 – 9:30 și 16:30 – 19:00.

 

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

 

În ceea ce privește segmentele de drum unde liniile 641 și 642 se suprapun, directorul STB susține că timpul de succedare este de două minute.

 

Sursa foto: Facebook/Societatea de Transport București

Adaugă un comentariu