Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Opel Automotive de către Trust Motors

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care Trust Motors a preluat Opel Automotive, companie care gestionează activitatea mărcii pe piaţa din România

Trust Motors SRL, parte a grupului deţinut de Gheorghe Dolofan, desfăşoară activităţi de import şi distribuţie angro de vehicule noi şi piese de schimb.

Opel Automotive R SRL, entitate înfiinţată în scopul încheierii acestei tranzacţii, va prelua întreaga activitate desfăşurată de Opel pe piaţa din România, respectiv distribuţia angro de vehicule noi marca Opel, precum şi distribuţia angro a pieselor de schimb pentru marca Opel şi a pieselor de schimb pentru marca Chevrolet.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Preluarea Opel de către grupul PSA Peugeot Citroen a condus la apariţia celui de-al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen. În urma tranzacţiei, evaluată la 2,2 miliarde de euro, PSA va controla 16% din piaţa auto europeană, fiind depăşită doar de Volkswagen, cu o cotă de piaţă de 24%

taguri
Adaugă un comentariu