Coreenii prezinta la Geneva o vitrina tehnologica pe roti

Atractia standului Hyundai de la Geneva va fi, fara indoiala, reprezentata de conceptul Intrado, semnat de Peter Schreyer. Intrado  reprezinta imaginea unui automobil al viitorului, realizat din otel ultra-usor si elemente din fibra de carbon si propulsat gratie unei pile de combustie cu hidrogen.

La exterior, Intrado ofera imaginea evolutiei limbajului de design Fluidic Sculpture al Hyundai, adaptat pentru o aerodinamica imbunatatita si eliberat de orice elemente decorative. Interiorul pune accent pe utilitate, fiind, de asemenea, eliberat de elemente superflue, designul functional concentrandu-se pe strictul necesar. Usile se inchid direct peste structura din fibra de carbon a caroseriei, iar scaunele sunt, de asemenea, montate direct pe structura din fibra de carbon.

Sistemul de propulsie este o evolutie a celui bazat pe pile de combustie al lui ix35 FCEV, avand o baterie LiIon cu capacitatea de 36 kWh. Intrado promite o autonomie de 600 km si posibilitatyea realimentarii cu hidrogen in =doar cateva minute.

Intrado este primul Hyundai realizat sub bagheta lui Peter Schreyer, fiind dezvoltat la centrul de design din Europa al producatorului coreean, de unde si numele de cod HED-9.

Adaugă un comentariu