Cum arată una dintre cele mai rare Dacii de la noi din țară

Cine a auzit de Dacia D6 Estafette? Denumirea nu spune mare lucru românilor. Modelul a fost fabricat la Mioveni și preluat după Renault Estafette, de unde vine și denumirea. Un astfel de exemplar a fost salvat de un colecționar.

Levente Dudi, un inginer mecanic din Brașov, a recondiționat o dubiță Dacia D6 Estafette și se mândrește cu singurul automobil Dacia D6 Estafette funcțional din România.

„Am căutat ceva vreme. Vreo 3-4 ani am săpat să găsesc una. Am vrut neapărat să am o Dacia mai exotică. Eu aveam deja o Dacia 1100 şi aveam două maşini în vizor, fie Dacia Estafette, fie Dacia 2000. Dacia 2000 mi-a luat-o înainte un coleg de club, el a restaurat deja una şi atunci am rămas cu asta. Asta am cumpărat-o în 2011. Era în Constanţa, a fost oarecum părăsită, iniţial mi-a suflat-o alt coleg de club, după aceea am cumpărat-o de la el”, a declarat Levente Dudi pentru Agerpres.

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Talonul, ITP-ul și comandantul de poliție. Cea mai tare întâmplare povestită de un șofer din România | VIDEO

Acesta a adăugat: “Maşina era nefuncţională, nu avea frâne, nu avea podele. Avea caroserie şi acte, cel mai important lucru. Pentru ce am cumpărat, un pachet de fiare, a fost o valoare destul de mare. Sunt inginer mecanic. E boală din familie. (…) Cel mai greu a fost partea de tinichigerie, maşina are toată podeaua refăcută, partea de jos e tablă nouă. Singurul aspect care mi-a fost mai uşor la partea de restaurare a fost motorul, care este un motor de Dacia 1300 şi încă există destui care se pricep”.

Cu ce mașini aleargă polițiștii din Galați după infractori | FOTO

Dacia D6 Estafette a fost asamblată în România între 1975 și 1978 și au fost realizate 642 de exemplare. Conform proprietarului, acest model de mașină este unica funcțională din România.

Automobilul este scos rareori pe stradă de către colecționar care deține trei Dacii, două mașini Opel și două modele Volkswagen.

Dacia D6 Estafette

Adaugă un comentariu