Cupra Formentor Concept: Crossover hibrid cu încărcare la priză

Cupra, brandul de performanță a mărcii SEAT, va prezenta la Geneva conceptul primul său model dezvoltat in-house, Formentor. Este vorba de un crossover hibrid cu încărcare la priză, cu forme emoționale și performanțe sportive fără compromisuri. Prezentarea acestuia marchează primul an de activitate pentru noua marcă spaniolă.

Brandul Cupra a fost dezvoltat ca marcă proprie la decizia șefului SEAT, Luca de Meo. Primul model care a purtat sigla Cupra a fost Ateca, dar Formentor va fi primul model dezvoltat special pentru noua marcă spaniolă, și care nu va avea corespondent în gama SEAT.

Citește și:

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Schimbări la polițele RCA

 

Conceptul Formentor dispune de un sistem de propulsie hibrid capabil să dezvolte o putere maximă de 245 CP, putând rula până la 50 km (potrivit noului standard WLTP) fără emisii, pur electric. Ansamblul de propulsie este format dintr-un motor termic, de tip TSI, și unul electric, cuplul fiind transmis la roți prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj, de tip DSG.

Pachetul este completat de trenul de rulare adaptiv DCC și de diferențialul blocabil care promite performanțe dinamice impresionante. Este o alegere neobișnuită dezvoltarea unui hibrid plug-in care să nu aibă corespondent în gama SEAT, dar poate că tehnologia aceasta va ajunge ulterior și pe alte modele ale mărcii iberice.

Liniile viitorului crossover dezvăluie un concept care poate intra în producția de serie încă de acum. Formele sculpturale puternice reprezintă o demarcație clară de la formele curate și liniile pure ale modelelor SEAT actuale. Nu același lucru este valabil și la interior, unde am putea recunoaște fără probleme un SEAT.

Adaugă un comentariu