Dacia recheamă în service mii de mașini după ce a constatat probleme la airbag-ul șoferului

Anumite modele de Dacia ar putea avea o defecțiune la airbag-ul șoferului, care împiedică declanșarea acestuia în caz de accident. Reprezentanții producătorului auto vor chema în service peste 13.000 de unități pentru a remedia problema.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, modelele Logan II, Dokker și Lodgy pot întâmpina probleme serioase cu airbag-ul șoferului. Mai precis, acesta ar putea să nu se declanșeze în urma unui accident.

„DACIA a identificat că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze necorespunzător’, se arată în anunț.

 

Citește și…

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Accident bizar pe autostradă

Când poți conduce după ce ai consumat alcool

Tinerii care pot urma gratuit școala de șoferi

Producție record pentru Duster!

 

În perioada următoare, 13.303 unități urmează să fie chemate în service din acest motiv. Conform documentului oficial, scopul acțiunii este de a înlocui airbag-ul șoferului. Se estimează că intervenția va dura aproximativ 50 de minute.

După ce primesc notificarea, proprietarii trebuie să contacteze cât mai repede un reparator din rețeaua autorizată Dacia, pentru a stabili o programare. Costurile întregii operațiuni vor fi suportate integral de constructorul auto.

Adaugă un comentariu