Dacia Logan MCV Stepway dCi 90: Se aplică factor SUV

CEL MAI MARCANT SUCCES al mărcii Dacia din ultimii 20 de ani este SUV-ul Duster. Poate și din acest motiv la toate celelalte serii ale gamei (mai puțin sedanul Logan) au fost operate relativ recent modificări de natură să le apropie de conceptul crossover-SUV. Respectivele variante sunt identificate prin denumirea Stepway și pot fi recunoscute după elementele negre overfender și de protecție a pragurilor, plus garda la sol mărită.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?'

În cazul break-ului Logan MCV Stepway, vorbim despre un plus de 5 cm la acest capitol. O dată cu faceliftul de anul trecut, MCV a primit și blocuri optice noi, cu lumini de rulare pe timp de zi de tip LED și o mască inspirată după cea a lui Duster. Bineînțeles, unei mașini destinate să care mult (portbagaj de 573 de litri) și, eventual, în zone mai greu accesibile, i se potrivește bine o motorizare diesel, având o bună caracteristică de cuplu disponibilă încă de la tura]ii reduse. Propulsorul dCi de 1,5 litri și 90 CP face față bine exigențelor legate de punerea în mișcare a lui MCV Stepway, cuplat fiind cu o cutie manuală cu 5+1 trepte având o eșalonare bine aleasă a demultiplicărilor.

Rularea pe drumuri deteriorate și în condiții de offroad ușor (nu uitați că MCV Stepway o fi având caracteristici de trecere lăudabile, dar tracțiunea se face numai pe roțile din față) pune în evidență o robustețe constructivă convingătoare. Suspensia estompează eficient șocurile, funcționează relativ silențios și limitează bine oscilațiile caroseriei. Vorbim de o suspensie convențională, fără artificii deosebite de confort, care oferă condiții de călătorie sigure și mai mult decât decente în privința calității amortizării.

Cele mai folosite metode prin care te păcălesc samsarii! Uite la ce să fii atent!

Mulți au crezut că e un gest banal la volan și s-au trezit cu amezi de 20.000 de lei!

Direcția este precisă, dar asistarea sa nu insistă pe un feedback dintre cele mai realiste. Pe aceeași idee, se cere o anume obișnuință pentru deprinderea unei dozări fine a apăsării pe pedala de frână.

Pentru MCV Stepway sunt oferite toate dotările moderne introduse recent în gama Dacia, dintre care amintim sistemul Media Nav, dispozitivul cruise-control și volanul multifuncțional. Prețul de bază al lui MCV Stepway dCi este de 13.550 euro.

Verdict

Dacia Logan MCV Stepway ar putea să-i aducă înspre oferta mărcii Dacia și pe cei care nu au fost convinși de varianta convențională a break-ului Logan. Dincolo de garda la sol mărită și posibilitățile de dotare interesante, personalitatea mașinii a căpătat consistență prin elementele SUV.

AXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE: Cum primeşti banii înapoi

Povestea celebrului Mercedes deținut de Ceaușescu! Unde a ajuns

    Adrian says:

    13500 euro? Asta e o gluma? Pai iau VITARA ultimul model cu 11500… ok, imi place masina, dar la un 7500 euro maxim.

Adaugă un comentariu