De la Diess la Blume: schimbări importante pentru Grupul VW

Grupul Volkswagen trece prin momente dificile. Herbert Diess și-a anunțat demisia din funcția de președinte în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de Supraveghere. Cel care îi va lua locul este Oliver Blume, actualul CEO Porsche.

Oliver Blume este originar din Germania și a lucrat în cadrul Grupului Volkswagen încă din 1994. De atunci și până în prezent, Blume a ocupat funcții în top management pentru Audi, Porsche, Seat și Volkswagen. Din 2015, Oliver Blume a fost numit președintele Consiliului de Administrație pentru brandul Porsche, în timp ce anul 2018 i-a adus un loc în consiliul de administrație al Volkswagen.

Schimbul funcției celor doi va fi finalizat la 1 septembrie, atunci când Oliver Blume va deveni CEO al Grupului Volkswagen, rămânând totodată și în vârful ierarhiei pentru Porsche. Deocamdată nu se știe oficial dacă Herbert Diess va continua să lucreze pentru Grupul VW de la 1 septembrie sau ce poziție va ocupa în cadrul companiei dacă se decide să rămână.

Tot în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere a fost anunțat și faptul că actualul director financiar, Arno Arlitz va prelua funcția de director operațional pentru Grupul VW.

Adaugă un comentariu